"Hij laat ook in de grote wedstrijden zien dat hij van meerwaarde is"

Quinten Timber is voor het eerst in zijn carrière opgeroepen voor het Nederlands elftal. Het is een verdiende beloning voor zijn sterke seizoen en belangrijke rol in het huidige elftal van Feyenoord, maar de vraag blijft of de middenvelder ook zal gaan spelen de komende interlandperiode. Voor Mats Wieffer, Quilindschy Hartman en Lutsharel Geertruida lijkt het in ieder geval zeker dat ze in één van de wedstrijden op speelminuten kunnen rekenen.

"Het is natuurlijk wel dringen op het middenveld bij het Nederlands elftal", stelt Dennis van Eersel in het praatprogramma FC Rijnmond. De Feyenoord-watcher ziet dat Timber zijn concurrenten in grotere competities actief zijn. "Het is wel interessant als je kijkt naar de rest van de selectie en ook de competities waar die spelers spelen. Dit zegt ook nog niks over of hij echt bij de selectie voor het EK gaat zitten, maar het is sowieso een beloning voor het seizoen dat hij heeft en zijn ontwikkeling."

Michiel Kramer is er wel van overtuigd dat Timber minuten gaat krijgen tegen Schotland of Duitsland. Indien hij zich daar kan bewijzen heeft de spits goede hoop op een plek in de EK-selectie. "Hoe je het wendt of keert: hij maakt natuurlijk een geweldig seizoen mee. Ik denk ook dat hij best wel wat minuten gaat krijgen in deze interlands, want ik denk ook dat de bondscoach wil zien of hij het niveau aan kan. Als hij daarin een goede indruk achterlaat, waarom zou hij dan niet mee kunnen? Hij laat ook in de grote wedstrijden zien dat hij van meerwaarde is voor Feyenoord."

Yankuba Minteh
Abdenasser El Khayati is ook te gast bij de lokale omroep en hij krijgt de vraag wie zijn favoriete speler is in het huidige elftal van Feyenoord. "Als ik iemand moet kiezen, dan ga ik toch voor Minteh. Het is wel iets dat mij altijd trekt: jongens die acties maken, tegenstanders op het verkeerde been zetten en het de laatste tijd ook koppelen aan rendement. En ik heb het gevoel bij hem dat er nog veel meer rek in zit. Nog een jaartje huren zou wel echt een hele goede deal zijn voor Feyenoord en hem."

Van Eersel ziet de kansen voor Feyenoord op een nieuwe huurperiode positief in. "Ik denk dat de stap naar de Premier League voor hem ook echt nog te vroeg is. Dat zijn voortekenen waarom het zou kunnen. Dan blijft alleen nog de vraag over of Feyenoord het wil. Feyenoord wil natuurlijk het liefst, zeker in de voorhoede, spelers hebben die ze zelf hebben gekocht. Omdat als ze zich dan door ontwikkelen meer waard worden en je er zelf aan verdient. Nu ben je vooral geld voor Newcastle aan het verdienen."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties