''Hij is gevaarlijk, een leuke speler om naar te kijken''

''Hij is gevaarlijk, een leuke speler om naar te kijken''

Feyenoord speelde een alles behalve memorabele wedstrijd tegen Heracles, maar tijdens de 1-4 overwinning vielen er toch opvallend veel mooie doelpunten. Aan beide zijden: zowel Heracles als Feyenoord produceerden een doelpunt met een hakbal. Bij Studio Voetbal werd de vraag gesteld welke van de twee hakdoelpunten mooier was.

"Die van Wålemark vond ik de mooiste: technisch goed uitgevoerd en met de goede snelheid binnen getikt. Dat was echt een mooie goal. Ik vind het sowieso een leuke speler om naar te kijken, elke keer als hij erin komt brengt hij wat. Hij is gevaarlijk, een leuke speler om naar te kijken, absoluut", aldus analist Theo Janssen. Een glunderende Ibrahim Affelay: "Deze vind ik wel echt mooi, hoor."

Reiss Nelson is op dit moment de concurrent van Patrik Wålemark op de rechterflank van de Rotterdammers. Janssen: "Ik vond hem aardig spelen. Ik heb hem natuurlijk wel vaker gezien, maar toen viel hij mij niet echt op. Nu ben ik echt op hem gaan letten en ik vind dat hij echt heel simpel speelt, heel veel de combinatie zoekt, rustig is aan de bal, heel veel tussen de linies speelt en dan is hij ook wel redelijk goed in zijn passing. Een prima speler eigenlijk, hij maakt niet echt zijn acties vooruit, het is vooral in de combinatie, maar het zag er goed uit. Ik ben ook benieuwd wat zijn echte positie is, het is niet echt een typische buitenspeler."

Nelson werd zowel als links- als rechtsbuiten gebruikt door trainer Arne Slot. Pierre van Hooijdonk plaatst vraagtekens bij het rendement van de aanvaller. "Nu is hij door Jahanbakhsh, die uit vorm is, op rechts in diens plaats gekomen, met name ook vanwege zijn snelheid, want je hebt een extra wapen dat je achter die laatste lijn kan komen, en dat vult hij aardig in. Alleen: hij 'speelt mee', hij moet [meer] doelpunten gaan maken en assists gaan geven." Janssen: "Wålemark wordt beter, hoor." Van Hooijdonk; "Jazeker, die is al beter." Janssen: "Die deed tien minuten of een kwartier mee en die was gewoon gelijk drie keer levensgevaarlijk, die had nóg een goal kunnen maken." Tot slot geven tafelgasten Affelay en Van Hooijdonk nog aan dat Feyenoord de uitwedstrijd tegen Slavia Praag positief gaat afsluiten, terwijl Janssen het toch meer op een 50/50 wedstrijd houdt.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties