''Hij heeft een lange weg doorstaan en die was niet altijd makkelijk''

''Hij heeft een lange weg doorstaan en die was niet altijd makkelijk''

Ozan Kökcü staat momenteel onder contract bij FC Eindhoven en volgt zijn broertje van dichtbij. De 24-jarige middenvelder is trots op Orkun en ziet dat hij er de afgelopen jaren alles aan heeft gedaan om te slagen bij Feyenoord. Vandaag moet tegen Go Ahead Eagles de ultieme beloning volgen voor zijn harde werken.

''Ik denk dat dit de kers op de taart is voor hem'', vertelt Ozan in gesprek met de NOS. ''Hij heeft een lange weg doorstaan en die was niet altijd makkelijk. Het seizoen begon ook een beetje stroef, maar uiteindelijk is het denk ik heel mooi. Ook voor de club, de mensen, de stad.''

Ze groeiden met elkaar op en voetbalden regelmatig samen op straat. ''Achteraf kon je echt zien dat hij een bepaald talent had dat de meesten niet hadden. Op straat weet iedereen wel dat je met trucjes en mooie acties de beste bent, maar bij hem kon je zien dat hij iets anders had: slimmigheid. Hij leest het spelletje heel erg goed, denk ik. Dat siert hem.''

Ozan Kökcü besloot al snel Nederland te verlaten voor een avontuur in het buitenland, maar dat pakte niet uit zoals vooraf werd gedacht. Juist met deze ervaring adviseerde hij Orkun Kökcü om bij Feyenoord te blijven. De aanvoerder stond in het verleden namelijk nadrukkelijk in de belangstelling van Galatasaray SK en Beşiktaş JK, maar besloot trouw te blijven aan Feyenoord.

Ozan sprak hierover uitgebreid met zijn broertje. ''Om op jonge leeftijd naar Turkije te gaan, is niet zo slim", vertelt Ozan. "Er is weinig tijd voor ontwikkeling en als jonge speler heb je die wel nodig. Ik denk dat Orkun achteraf gezien de beste keuze heeft gemaakt om bij Feyenoord te blijven. Op het veld loopt hij met z'n borst vooruit, hij zit lekker in z'n vel."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties