''Hij geeft balletjes waar je als spits van leeft''

''Hij geeft balletjes waar je als spits van leeft''

Ook bij Studio Voetbal werd teruggeblikt op de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta. De tafelgasten wierpen hun blik op de vele nieuwelingen bij de stadionclub. Als eerste kwam David Hancko aan bod. Pierre van Hooijdonk is onder de indruk van de Slowaak.

"Hancko is niet echt meer een nieuweling, want hij heeft al een aantal wedstrijden gespeeld, maar die vond ik aan de linkerkant samen met de linksback Lopez heel erg goed spelen. Hancko was in de duels ijzersterk en Lopez bekoorde me eigenlijk al vanaf het begin. Hij geeft balletjes waar je als spits van leeft", aldus analist Van Hooijdonk. "Veel opkomen ook. Hij is gewoon heel belangrijk voor dit Feyenoord, want het is de eerste keer dat hij daar speelt en hij geeft voorzetten met zoveel gevoel", zo vervolgt Van Hooidonk zijn lofzang over Lopez om daarna weer terug te komen op Hancko. "Hancko was eigenlijk een sta in de weg voor de keren dat Sparta eruit kwam, met als hoogtepunt die bal die hij van de doellijn afhaalde."

Dilrosun was noodgedwongen de vervanger van Szymanski in de wedstrijd. "De creativiteit van Szymanski is dan plots weg en dan kijk je hoe Slot dat in gaat vullen. Dat deed hij met Dilrosun en ik vond hem de eerste helft echt heel erg goed. Zijn steekbal leidde de 1-0 van Kokcu in en hij is ook niet te beroerd om mee te verdedigen. Een nummer 10 die de bal verdedigend op de strafschopstip weghaalt...", aldus een tevreden Van Hooijdonk.

Kökcü
Van Hooijdonk: "Ik wilde nog even terugkomen op Kökcü, hij speelde overigens goed vandaag: als je zijn reactie zag na de goal, dan kwam daar een partij boosheid en frustratie naar boven. Dan zie je eigenlijk wat er gebeurd is met die jongen nadat Gimenez die penalty van hem afpakte in Rome. Wat mij verbaasde is dat hij zo weinig bijval heeft gekregen van collega-analisten omdat hij in zijn recht stond."

"Hij heeft eigenlijk alles goed gedaan. Dat hij op een op de lijst stond wordt hem dan verweten. Dit is een jongen die voor het eerst aanvoerder is, een Turkse jongen met heel veel trots: als je dan bij een penalty door een nieuwe jongen aan de kant wordt gezet..." Het roept ergens wel wat herinneringen op aan een jonge Robin van Persie die een vrije trap opeist.

Arnesen
"Hij is vrij plotseling vertrokken, maar het gaat fysiek echt goed met hem. Het ging echt slecht: er waren paniekverhalen in Rotterdam en de vraag was of het goed zou komen en dat heeft toch meegespeeld bij het stoppen met hem. Hij heeft nog een contract voor een aantal maanden dat ook keurig doorbetaald wordt, maar hij hoeft niet meer bij Feyenoord te werken", zo vertelt Arno Vermeulen.

"Fysiek ging het heel goed met hem, geen medicijnen meer, dus dat is goed. Ik vroeg hem: stop je nu, want Feyenoord is klaar? Hij zei: 'ik ken mezelf, ik voel me goed en las er over een paar maanden iemand met een goed verhaal komt, dan ga ik misschien wel weer wat doen binnen de voetballerij'." Arnesen is er niet 'uitgegooid' bij Feyenoord. "Dat blijkt nergens uit. Hij trapt niet na naar de club, hij snapt het, zij moeten verder, het was het laatste jaar van z'n contract, ze wisten niet hoe het met zijn gezondheid zou gaan, want dat had ook wel minder gekund dan nu. Nu gaat het een paar weken goed, maar daarvoor was het toch wel twijfelachtig. Hij heeft dus begrip voor de situatie bij Feyenoord."

Nieuwe constructie
"Bovendien waren ze toch al van plan om naar een nieuwe constructie te gaan binnen de club: Te Kloese als algemeen directeur met een aantal managers eronder. Dat had Arnesens pakket er misschien wel anders uitgezien. Arnesen zei wel: 'ik wilde alleen doen wat ik nu al deed, ik wilde niet opeens andere dingen gaan doen binnen de club'."

Van Hooijdonk: "Nu stappen we eigenlijk best wel gemakkelijk over het feit heen dat Feyenoord opeens een andere weg is ingeslagen." Vermeulen geeft dan aan dat Te Kloese bijna alle transfers heeft afgesloten, maar breekt ook nog een lans voor Arnesen. "Ik vind dat hij het fantastisch gedaan heeft. Hij heeft de hele scouting op zijn kop gezet, hij had een paar missers, en die heeft iedereen wel, maar hij heeft heel veel goede spelers gehaald, Arne Slot gehaald. Ergens is het ook wel lef als je als club durft door te stappen als je denkt dat dat de oplossing is. We gaan het zien."

Lees meer over
Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties