''Het zou kunnen dat het duo Toornstra - Pedersen weer terugkomt''

''Het zou kunnen dat het duo Toornstra - Pedersen weer terugkomt''

Inmiddels werken we al langzaam toe naar de kraker tegen AZ van aanstaande zondag, maar Feyenoord TV besteedde natuurlijk ook nog aandacht aan de afgelopen wedstrijd tegen SC Cambuur. Allereerst kwam het kippenvel bezorgende eerbetoon aan Wim Jansen en Christian Gyan aan bod.

Analist Rory de Groot: "Heel mooi, fantastisch. Het zag er weer geweldig uit, dan zie je hoe groot deze club is en hoe belangrijk het publiek is. Dat stadion verandert in een tempel, waarin de mensen die dat verdienen worden geëerd zodra er publiek inzit. En dat is mooi."

De fout van Trauner leidt tot de 0-1
"Ja, echt een zeldzame fout. Hij verslikte zich gewoon in de stuit, de bal ketste door, de wind pakte de bal ook nog een beetje. Daarna werd hij inderdaad gemakkelijk uitgespeeld, maar hij stond opeens een tegen een, ook nog eens in zijn eigen zestien, dus dan kun je ook niet nog even een overtredinkje maken. Dan ligt-ie er ook nog gelijk in, dus dat is pijnlijk voor zo'n verdediger."

"Wat ik wel mooi vond van 'de man van de zeldzame fout' is dat hij op zijn eigen Instagram een bericht stuurt: 'Making a mistake is always hard to take, but it's great to have amazing teammates who've got your back'. Hij neemt de verantwoordelijkheid voor die fout, komt er gelijk voor uit en dan bedankt hij ook nog eens zijn teamgenoten dat zij het goed hebben gemaakt. Dat maakt hem tot een echte heer."

Sinisterra maakt de fout goed
"Wat een goed voorbeeld was van hoe het weer meespeelde in het spel: je zag een aantal inspeelpasses die snoeihard in werden gespeeld en normaal waarschijnlijk laag over de grond waren gegaan. Nu pakt de wind hem en vliegt die bal omhoog", zo vervolgt De Groot. "Maar hoe Sinisterra die bal dan aanneemt is al weergaloos en hoe hij hem dan inschiet... dan verdenk ik hem er zelfs van dat hij al een beetje rekening hield met die wind, want hij schoot niet voluit, hij plaatste 'm echt. De bal kreeg ook een lekkere zwiep van de wind mee, maar het is ook een schot dat hij al het hele seizoen laat zien: het naar binnen binnen komen en 'm dan in de verre hoek draaien. Dat hij er dan zo ingaat is smullen."

Malacia
De aanvallen van Feyenoord gingen wel erg vaak over links. "Dat was ook al met Pedersen in de basis. Vanaf het begin is de tandem Malacia - Sinisterra het meest dominant in het spel van Feyenoord. Daar komt het meeste gevaar vandaan, de meeste actie. Je ziet het ook in de statistieken. Malacia heb ik er uitgelicht, want ik vind dat hij zich heel goed ontwikkelt en ik vind hem echt heel goed spelen. Wat al maanden opvalt in de statistieken is dat Malacia altijd hoort bij de spelers met het meeste balcontact en dat hij daarnaast ook een hoge passnauwkeurigheid heeft. Het wordt hem verweten dat hij weleens een foutje maakt, en dat klopt ook, maar dan vind ik wel dat hij die door zijn enorme snelheid en explosieve kracht eigenlijk weer zelf rechttrekt en dus vind ik dat wel prima. Hij legt ook risico in zijn spel, maar daardoor is hij ook altijd gevaarlijk, met name in de combinatie met Sinisterra. Zij zijn echt heel belangrijk in het aanvalsspel, maar het is wel heel dominant. Het klopt dus wel dat de rechterkant veel minder gebruikt wordt."

Vooruitblik AZ - Feyenoord
Fredrik Aursnes is geschorst voor de 'zespuntenwedstrijd' tegen de Alkmaarders. Wie wordt zijn vervanger? "Dat is wel een gat dat valt, want Aursnes is zo belangrijk in het spel van Feyenoord", aldus de analist die ook aanstipt dat de meeste tegenstanders van Feyenoord een parkeer-de-bus-tactiek toepassen. "AZ speelt anders, speelt open, wil ook hoog drukzetten en dus ben ik benieuwd naar andere keuzes. Komt Pedersen nu weer als back te spelen? Slot heeft aangegeven dat als er meer ruimte op de flanken komt, als de tegenstander wat opener speelt, dat Pedersen dan op zijn best is. Dan kan hij er met zijn loopvermogen overheen klappen. Het zou zomaar kunnen dat dat gaat gebeuren."

"Voor Aursnes is de keuze of je echt een controleur neer gaat zetten. Jorrit Hendrix, die twee keer goed is ingevallen, of ga je voor Toornstra? Dan kom je met een meer dynamische speler die diepgang heeft in plaats van dat hij controlerend speelt, normaal gesproken", zo vervolgt De Groot. "Als je naar Feyenoord in de afgelopen weken kijkt hebben ze eigenlijk altijd dezelfde basisopstelling, ook tegen tegenstanders die zich ingraven."

"Als je naar de posities van de spelers kijkt, dan zie je heel duidelijk dat Kökçü, Sinisterra, Til en Linssen in de hotzone staan. In bijna elke wedstrijd is de plek van Aursnes dan een plek in de middencirkel. Die controleert, die vangt het achter de hotzone op. Dan zou ik voor Hendrix kiezen." Al sluit dat een basisplaats voor Toornstra niet uit. "Misschien komt Toornstra er dan in voor Jahanbakhsh omdat Wijndal heel veel diepgang heeft. Het zou kunnen dat het duo Toornstra - Pedersen weer terugkomt. Het wordt kiezen."

Lees meer over
Jens Toornstra Marcus Holmgren Pedersen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties