Het verhaal achter 'Super Feyenoord': "Dat is gelijk kippenvel"

Het verhaal achter 'Super Feyenoord': "Dat is gelijk kippenvel"

Het 'Super Feyenoord' is onlosmakelijk verbonden aan Feyenoord, maar de makers van het lied bleven lang onder de radar. Rob Janssen (DJ Rob), Ludie Smitshoek (MC Joe) en producer Brad Grobler vertellen nu tegenover RTV Rijnmond over de gedachte achter het lied, maar ook hoe het voelt om hun iconische nummer nu nog te horen.

In 2002 werd de gabbergroep gevraagd een Feyenoordlied te schrijven, omdat het erop leek dat de Rotterdammers de Europacup gingen winnen en er een cd werd ontwikkeld. Toen hadden ze echter nog niks en drong de tijd. "Super Feyenoord was wel een bekende kreet, dat stond ook op sjaaltjes", vertelt DJ Rob. "Ludie kwam nog met 'Red and White, Super Dynamite'. Dat hebben we er nog bijgeplakt, omdat we er iets in wilden dat je weleens in het stadion hoort."

De groep zocht naar een deuntje waar iedereen vrolijk van werd, en dat is achteraf zeker gelukt. "Het moet bij Feyenoord passen, maar niet te hooligan zijn. Het moet vrolijk zijn, voor een breed publiek, ook jongeren en gezinnetjes. Dat het allemaal lekker klinkt. Niet te duister. We hadden ook zoiets van: er moet een beetje een vertraging inkomen. Je moet echt voor je zien hoe dat dan gaat in een vol stadion en dat overbrengen in je tekst en muziek." Producer Brad kijkt met trots naar het gemaakte resultaat: "En als dat dan waarheid wordt, dat is supermooi om te zien."

Ook in de jaren waarin Feyenoord geen kampioen werd, waren de klanken 'We zijn het Legioen en we worden kampioen' duidelijk te horen. "Het gaat echt over dat mensen blij worden van naar het stadion gaan en happy worden van het elftal. Uiteindelijk worden we dan in 2017 kampioen en de eerste track die ze draaien terwijl ze op het bordes van het stadhuis staan: tetedetetedete, dat is gelijk kippenvel."

Ludie, de MC van het trio, zag ook vorig seizoen een prachtig moment. "Je zag in 2023 Slot en Kokcü vragen om het liedje. En dan wordt ie ingestart en ontploft de hele Coolsingel." Binnenkort volgt er een nieuw liedje van de gabberlegendes, maar of ze hun superhit kunnen overtreffen is nog maar de vraag. "We hebben de melodie al, maar daar moet nog de tekst bij. Dus dan is het kijken in het stadion of ze weleens liedjes zingen waar we stukjes van kunnen pikken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties