''Het staat buiten kijf dat het stadion een Nederlands fort blijft''

''Het staat buiten kijf dat het stadion een Nederlands fort blijft''

Eigenlijk is er allang genoeg gezegd over de sneren die bondscoach Louis van Gaal uitdeelde aan De Kuip: zowel supporter als buitenstaander weet dat achterstallig onderhoud ingehaald moet worden, maar dat het stadion zelf niets minder dan een monument is. Wales verloor gisteren uiteindelijk in extremis met 3-2 van Oranje en de media van Wales hadden geen problemen met het stadion waarin de wedstrijd gespeeld werd.

Uiteraard vergaapten die media zich aan de eerste pakweg twintig minuten van Oranje, waarin ook Tyrell Malacia een belangrijke rol speelde. BBC Wales: "Het leek een heel lange avond te worden voor Wales, want Nederland domineerde in het eerste kwart van de wedstrijd. Pas in het laatste half uur kon Wales het tempo bepalen. Door de inbreng van Ramsey en Bale zag Van Gaal zich genoodzaakt Bergwijn en Memphis in te brengen."

Laatstgenoemde zorgde voor een, wederom, late ontsnapping tegen Wales. Malacia veroorzaakte in blessuretijd geen strafschop, maar werd er alsnog mee bestraft. De 2-2 was een feit. Een minuut later bezorgde Memphis Oranje de overwinning. Welsh Nieuwsplatform Nation.Cymru was uiteraard niet blij met die zure, late nederlaag, maar gaf De Kuip het krediet. "Van Gaal had De Kuip als oude troep bestempeld, maar het staat buiten kijf dat het stadion een Nederlands fort blijft. Nederland heeft nu dertig wedstrijden gespeeld in Rotterdam zonder te verliezen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties