''Het kan niet anders of de return biedt opnieuw een hoop spektakel''

''Het kan niet anders of de return biedt opnieuw een hoop spektakel''

Feyenoord staat 'gewoon' derde in de Eredivisie en er is nog geen prijs gewonnen, maar eigenlijk draaien de Rotterdammers nu al een memorabel seizoen. Niet alleen dankzij de halve finale in de Conference League, maar vooral omdat Feyenoord gewoon het leukste voetbal van Nederland speelt voor de liefhebber. Dat is nog niet vaak vaak voorgekomen de afgelopen jaren. Natuurlijk gaat het uiteindelijk om de prijzen, maar Het Legioen ervaart sowieso een seizoen om de vingers bij af te likken, zeker na de fantastische overwinning op Olympique Marseille. Wim Kieft geniet mee.

"In alles een geweldig duel, gespeeld in een fantastische ambiance waarbij het publiek zich voorbeeldig heeft gedragen. Misschien is de UEFA niet blij met al die fakkels; het zorgde wel voor een bijzondere sfeer in De Kuip", aldus Kieft in zijn column in De Telegraaf. "Cyriel Dessers ontpopt zich dit seizoen als een waar Europees fenomeen voor Feyenoord. Hij zit in een dusdanige flow dat bijna iedere bal erin vliegt. Al had hij zelfs viermaal kunnen scoren in plaats van tweemaal. Die hakbal van Luis Sinisterra bij Dessers' eerste doelpunt was trouwens niet verkeerd."

"Bij Feyenoord maken Orkun Kökcü en Tyrell Malacia een mooie ontwikkeling door. Kökcü begrijpt steeds beter waar het om draait en het tactisch plaatje van Arne Slot past hem goed. Omdat Feyenoord druk zet op de helft van de tegenstander hoeft hij vanuit zijn verdedigende positie op het middenveld niet eerst veertig meter te overbruggen om de aanvallers te voeden. Dat komt het spel van Kökcü ten goede", zo vervolgt Kieft. "Malacia is geen grote en sterke verdediger, maar compenseert dit met snelheid en inzicht. Omdat hij nogal een driftige speler is, die het liefst alles in hoog tempo wil uitvoeren, leed hij te veel balverlies in de opbouw. Intussen is Malacia rustiger aan de bal geworden, kiest hij de goede momenten beter en is zo van veel meer waarde voor Feyenoord."

Tijdens de return zou Arne Slot er voor kunnen kiezen om verdedigend te gaan spelen om zo de voorsprong te verdedigen, maar Kieft raadt dat af. "De kracht en kwaliteit van zijn ploeg zit in de gekozen agressieve offensieve speelwijze. Iedere speler weet wat van hem wordt verlangd en welke taken hij moet uitvoeren. Dat moet Feyenoord niet loslaten. Je geeft ruimtes weg en bent kwetsbaar in de counter, maar dat weegt niet op tegen de voordelen van de gekozen speelwijze door Slot. Het kan niet anders of de return biedt opnieuw een hoop spektakel."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties