''Het is wel mooi, hoor, als mensen je aanspreken op een ingooi''

''Het is wel mooi, hoor, als mensen je aanspreken op een ingooi''

Bart Nieuwkoop speelt inmiddels met promovendus Union Sint-Gillis uit Brussel in de Belgische competitie. De club staat na zes wedstrijden verrassend bovenaan en Nieuwkoop lijkt zich inmiddels in de basis gespeeld te hebben. De verdediger kijkt nog een keer terug op zijn tijd bij Feyenoord die tien jaar duurde. "Vijf prijzen, daar ben ik trots op."

"Ik heb een heel mooie tijd gehad, ervan genoten. Ik vind het ook mooi om te zien dat ze dit seizoen goed zijn begonnen. Ik ken Arne Slot niet, maar ik zie dat hij al iets bereikt heeft. Dat is knap. Met een aantal jongens heb ik nog wel contact, ik zit nog in een app-groep. Ik ben ook laatst bij Feyenoord-Atlético Madrid geweest. Weer met supporters in het stadion, dat was geweldig. Feyenoord en ook Willem II, waar ik een seizoen op huurbasis heb gespeeld, hebben er last van gehad. Het is geen toeval dat zij een minder seizoen hadden", aldus Nieuwkoop tegenover Voetbal International.

Officieel afscheid nemen van het Rotterdamse publiek is voor hem niet nodig. "Dat hoeft van mij niet, het is goed zo. We hebben met de spelersgroep een afscheid gehad met een barbecue, een speech van Frank Arnesen en een aandenken. Ik heb altijd het beste gegeven voor de club, dat hebben de supporters herkend. Dat is voldoende voor mij. Bij de laatste wedstrijd van het seizoen, de play-off tegen FC Utrecht, heb ik afscheid genomen. Met de kleine op het veld, dat vonden we nog best spannend."

Het kampioenschap van 2017 was natuurlijk het hoogtepunt voor de verdediger. "Op die momenten zelf dringt het nauwelijks door. Later besef je het steeds meer, denk je erover na hoe mooi het eigenlijk was om mee te maken. Je wordt er door mensen ook aan herinnerd. Nu ben ik ineens die speler van die ingooi op de snelle eerste goal van Dirk Kuijt in de kampioenswedstrijd. Toen dacht ik alleen maar aan snel het spel hervatten en het tempo hoog houden. Het is wel mooi, hoor, als mensen je aanspreken op een ingooi."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties