"Het is verbazingwekkend hoe hij het doet in zo'n competitieve omgeving"

"Het is verbazingwekkend hoe hij het doet in zo'n competitieve omgeving"

Leo Sauer leeft momenteel het leven waar de gemiddelde 17-jarige voetballer van droomt. Terwijl de aanvaller afgelopen seizoen nog actief was bij Feyenoord Onder 21, maakt hij dit seizoen officieel deel uit van de selectie van Arne Slot. Inmiddels heeft de Slowaak zijn debuut in de Champions League al gemaakt en zit hij ook in de selectie van Slowakije.

"Toen hij naar Feyenoord kwam, hoopten we stiekem dat hij zich in drie of vier jaar naar het A-team zou kunnen werken. Dat deed hij binnen een jaar, wat geweldig is", begint de vader van Leo Sauer in gesprek met Pavol Spál van het Slowaakse Sportnet. Zelf is de Sauer senior voetbalmakelaar en dat helpt wel in de familie. "We praten samen als een familie over veel dingen in het voetbal. De overgang van jeugdvoetbal naar mannenvoetbal is erg moeilijk en ik probeer het ze makkelijker te maken met mijn advies."

Verhuizen op jonge leeftijd
Voor de familie Sauer was het geen complete schok toen Leo ging verhuizen naar Rotterdam. Samen met zijn broer Mário vertrokken ze al op nog jongere leeftijd naar Žilina. De hulp van de Rotterdammers rondom de acclimatisering in Nederland was ook een behoorlijke geruststelling voor hemzelf en zijn familie.

"Hij had in een gezin kunnen wonen, maar Feyenoord had een andere oplossing. Feyenoord heeft daar eigen appartementen in een mooie wijk. Leo woont ook samen met een teamgenoot van de O21, de zoon van de assistent-trainer Pušić. Ze zijn goede vrienden en kunnen het goed met elkaar vinden. Alleen al het uitvoeringsteam van Feyenoord telt iets meer dan twintig mensen die hun best doen om de spelers zo snel mogelijk vooruit te helpen."

Indruk gemaakt in jeugdopleiding
"Zijn hele transfer naar Feyenoord heeft zijn eigen ontstaansgeschiedenis.", verklaart Sauer Senior. "Toen de hoofd van de scouting, Mark Ruijl, hem ontdekte op een O17-toernooi, was hij op slag 'verliefd' op Leo. Hij was er heilig van overtuigd dat hij een speler was met extreem veel potentie. Hij heeft er alles aan gedaan om hem van Žilina naar Rotterdam te halen."

Dat Sauer zo snel bij het eerste elftal van Feyenoord zou aanhaken, was nooit de verwachting. "We spraken altijd over de jeugd, dat hij naar O19 zou gaan en in het uiterste geval binnen anderhalf jaar naar O21. Na de eerste training werd hij al overgeplaatst naar de O21. Binnen een half jaar werd hij een belangrijke speler in de basis. Niemand had verwacht dat hij zich zo snel zou vestigen in de O21."

"Zijn leeftijdsgenoten en grote talenten als Jaden Slory of Antoni Milambo hebben bijvoorbeeld nog geen echte kans gekregen in het eerste team", vervolgt de vader van Leo. "Het is echter verbazingwekkend dat Leo op zo'n jonge leeftijd al verschillende kansen heeft gekregen in competitiewedstrijden of zelfs in de Champions League. Het is verbazingwekkend hoe hij het doet in zo'n competitieve omgeving als Feyenoord."

Lees meer over
Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties