''Het is iets meer dan een paar ton en levert wat bonussen op''

''Het is iets meer dan een paar ton en levert wat bonussen op''

Feyenoord heeft Etiënne Reijnen definitief weten over te nemen van SC Cambuur. De oud-voetballer had een meerjarig contract bij de club uit Leeuwarden en was net vijf maanden in dienst. De Rotterdammers hebben dus een transfersom moeten overmaken naar SC Cambuur om zijn doorlopende contract van vier jaar af te kopen.

"Het is iets meer dan een paar ton en levert wat bonussen op als Feyenoord bepaalde doelen bereikt," vertelt algemeen directeur Ard de Graaf in gesprek met OmropFryslân. Hij wil geen exact bedrag noemen, maar is tevreden met de uitkomst. "Dan zal het een behoorlijk bedrag opleveren. Maar ik had Etiënne liever in huis gehouden. De kans bij een topclub zat in zijn hoofd en liet hem niet meer los. Na een dag of drie had ik wel door dat dit proces niet te stoppen was. En dan moet je ook kijken of je er met elkaar kunt uitkomen.""

Reijnen gaat bij Feyenoord aan de slag als assistent-trainer van Arne Slot. Het vertrek van Reijnen komt voor SC Cambuur totaal onverwachts. Het plan was om samen iets op te bouwen en stappen te maken in de Eredivisie. ''We hebben heel bewust de keuze gemaakt voor Etiënne. We hebben hem overtuigd van dit vak van technisch directeur. We waren uitstekend met elkaar aan het werk.''

De Graaf gaat nu rustig op zoek naar een opvolger, en wil geen overhaaste beslissingen nemen. ''Anders wordt het een duiventil.'' SC Cambuur lost de vacature eerst intern op. ''Met Henk de Jong als hoofdtrainer, Marco van der Heide vanuit de scouting, Fedrik Houtstra als hoofd jeugdopleiding. Dat is hetzelfde team waaraan Etiënne leiding gaf. Dat zullen we continueren, maar met een andere voorzitter.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties