''Het is een andere generatie, maar je hebt altijd kansen''

''Het is een andere generatie, maar je hebt altijd kansen''

Op dinsdag 7 december 1999 Speelde het Feyenoord van Kees van Wonderen en Paul Bosvelt een memorabele wedstrijd in De Kuip tegen Olympique Marseille. Binnen zeven minuten kreeg Van Wonderen de rode kaart en de wedstrijd leek al verloren voor hij echt begonnen was. De twee blikken tegenover Rijnmond terug op die wedstrijd.

Van Wonderen: "Ik weet dat nog wel. Een diepe bal, die spits gaat lopen... Ik hou hem iets tegen maar laat hem ook weer los. Er wordt gefloten. Dan heb je wel een gevoel dat de scheidsrechter het zou kunnen interpreteren als rode kaart. Dan loop je het veld af en denk je: dit was het. Dit gaat ons met tien man niet lukken."

Het werd echter 3-0 dankzij twee doelpunten van Julio Cruz en eentje van Bosvelt "Een Marseille dat minstens Europese subtop was", zo vertelt Bosvelt. Van Wonderen: "Ik word er nog weleens aan herinnerd door Feyenoord-supporters. Dat het mijn beste wedstrijd ooit was, omdat zij dit te zien kregen dankzij mijn vroege rode kaart. Heel bijzonder."

Volgende week donderdag staat de wedstrijd Feyenoord - Olympique Marseille wederom op het menu. Bosvelt. "Het is een andere generatie, maar je hebt altijd kansen. Zeker thuis in De Kuip moet je een goede slag slaan, hopelijk kun je dan uit meer vanuit de reactie voetballen. Je ziet aan Feyenoord dat het sinds de komst van Slot op een manier speelt die meer bij Feyenoord past. Het levert uiteindelijk ook wat op."

Van Wonderen is het eens met zijn voormalige ploeggenoot. "Ik denk dat het kan, maar ik weet ook dat alle puzzelstukjes de goede kant op moeten vallen. Daarin kan je een hoop regelen. Goede afspraken met elkaar, goede teamspirit en goede spelers op het veld. Dat is allemaal aardig voor mekaar volgens mij. Maar het geluk moet ook aan jouw kant staan, zoals wij dat hadden toen we de UEFA Cup wonnen in 2002."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties