''Het is alleen jammer dat alle aandacht naar die gekken gaat''

''Het is alleen jammer dat alle aandacht naar die gekken gaat''

Jan Boskamp kijkt uiteraard met veel enthousiasme naar de mogelijke kampioenswedstrijden tegen Excelsior en Go Ahead Eagles. In gesprek met Playboy vertelt de 74-jarige Boskamp over het Feyenoord-DNA en hoe het aanstaande kampioenschap voor hem voelt.

''Ja, wat denk je zelf? Als het even kan in het stadion, natuurlijk'', antwoord Boskamp op de vraag waar hij het kampioenschap zal gaan vieren. De oer-Feyenoorder herinnert zich de kampioenswedstrijd tegen Excelsior zes jaar geleden nog goed. Waar eerst de teleurstelling eerst overheerste, vond hij het wel prachtig dat de Rotterdammers kampioen werden in De Kuip.

Stiekem hoopt Boskamp dat de landstitel dit seizoen weer in eigen huis gewonnen wordt. ''Laten we hopen dat het nu ook weer in de Kuip gebeurt. Dan barst er weer een volksfeest los. En dan bedoel ik een echt feest, zonder narigheid. Rotte appels hou je altijd, zoals laatst die mafkees met die aansteker. 99 procent van de supporters zit daar om hun club aan te moedigen, die gaan niet van huis met de gedachte om rotzooi te schoppen. Het is alleen jammer dat alle aandacht naar die gekken gaat."

Liefde verdwijnt nooit
Boskamp heeft altijd kenbaar gemaakt een groot Feyenoorder te zijn. De club zit in zijn DNA en hij komt regelmatig in Rotterdam, om zowel de jeugd als het eerste elftal aan te moedigen ''Het is en blijft een volksclub, er zit niets elitairs aan. Die club zit in m’n hart, in m’n DNA, dat verdwijnt nooit. Ik moet Belgen nog weleens uitleggen dat Feyenoord dé club van het land is, niet Ajax.''

De trouwe achterban en het onthaal van de selectie na afloop van de gewonnen Klassieker hebben grote indruk gemaakt op Boskamp. ''Dan ontstaat er een spontaan volksfeest. Waar maak je dat nou mee? Maar ik leef niet alleen mee met het eerste, ik mag ook graag op Varkenoord komen, waar de jeugd wordt klaargestoomd voor het grote werk. Lekker ouwehoeren met iedereen."

Lees meer over
Jan Boskamp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties