''Het grote gevaar is dat je tegen Lazio té aanvallend speelt''

''Het grote gevaar is dat je tegen Lazio té aanvallend speelt''

Feyenoord treft vanavond op papier de sterkste tegenstander van Groep F van de Europa League. De Rotterdammers nemen het in Rome op tegen SS Lazio. Journalist Willem Haak volgt het Italiaans voetbal op de voet en vertelt waar de ploeg van trainer Arne Slot op moet letten.

''Het grote gevaar is dat je tegen Lazio té aanvallend speelt, want ze hebben de ideale spelers voor een dodelijke, Italiaanse counter'', begint Haak in gesprek met Sportnieuws.nl. ''Arne Slot en Sarri tegenover elkaar, dat is heel interessant. Het zijn twee heel aanvallende trainers, dus ik verwacht een heel open wedstrijd met hopelijk veel doelpunten.''

''Ik denk dat Feyenoord hartstikke tevreden mag zijn met een punt. Dus als je het een beetje Europees aanpakt – en een beetje inzakt – is dat de manier om Lazio aan te pakken.'' Wanneer Feyenoord een resultaat wil halen moet het vooral middenvelder Sergej Milinkovic-Savic te zien stoppen. ''Schakel je hem uit, dan is een groot deel van het gevaar van Lazio weg.''

Naast Milinkovic-Savic heeft SS Lazio met Ciro Immobile nog een grote sterspeler in de ploeg. Voor Gernot Trauner en Dávid Hancko is de opdracht helder: ''Isoleer hem. Zorg dat-ie niet voor het doel komt. Lukt dat, dan ben je al een heel eind.'' Het middenveld en de aanval lijkt vooraf goed in elkaar te zitten. Achterin liggen er kansen voor Feyenoord. Volgens Haak is dat de zwakste linie van SS Lazio.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties