Heerenveen-supporters openen 'aanval' en zorgen voor onrust

Heerenveen-supporters openen 'aanval' en zorgen voor onrust

SC Heerenveen is er niet in geslaagd om de eigen aanhang in het gareel te houden. De Friezen zorgden voor onrust na afloop van de verloren wedstrijd tegen Feyenoord in de TOTO KNVB Beker.

''In een van de skyboxen klonk gejuich na de zege van de Rotterdammers, waarna supporters van Heerenveen die kant op renden'', schrijft RTLnieuws.nl. ''Stewards en beveiligingsmensen van sc Heerenveen wisten de supporters snel weg te krijgen.''

Het leverde in de hoek van het Abe Lenstra-stadion enkele schermutselingen op tussen personeel en supporters van SC Heerenveen. De rust keerde na woordenwisselingen al snel weer terug. Tijdens de wedstrijd waren er verder geen ongeregeldheden.

De directie van SC Heerenveen had vooraf maatregelen genomen om incidenten te voorkomen. Drie jaar geleden ging het mis. Supporters van Feyenoord zaten op de thuisvakken en daar was de fanatieke aanhang van SC Heerenveen niet van gediend.

Het leverde diverse opstootjes op. Om herhaling te voorkomen was er voor de bekerwedstrijd van woensdagavond besloten om geen vrije kaartverkoop te hanteren. Daardoor waren er slechts 14.000 supporters van de thuisploeg in het Abe Lenstra-stadion aanwezig.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties