Hartman: "Ik zou het prachtig vinden om Real Madrid te loten"

Hartman: "Ik zou het prachtig vinden om Real Madrid te loten"

Quilindschy Hartman is onder trainer Arne Slot begonnen aan zijn tweede seizoen als basisspeler bij zijn jeugdclub Feyenoord. Zijn spel in zowel de Eredivisie als de Europa League heeft ervoor gezorgd dat de verdediger van de Rotterdammers erg gegroeid is in populariteit. Mede dankzij de goede begeleiding van de club en de support van zijn vriendin Kirsty geniet Hartman vooral van Het Legioen.

"Het is logisch, maar als ik bijvoorbeeld de straat opga, word ik vaker aangesproken", opent Hartman zijn verhaal tegenover ELFvoetbal als hij wordt gevraagd of hij een ander persoon is geworden sinds hij basisspeler is bij Feyenoord. "Zelf ben ik niet veranderd, want in de jeugd leefde ik ook voor mijn sport. Het is ook niet zo dat ik mijn ogen uitkeek bij Feyenoord 1. Het is heel professioneel en iedereen krijgt zijn eigen programma’s op het gebied van allerlei details die je beter kunnen maken, maar dat was in de jeugd ook het geval. Je krijgt dezelfde dingen mee, met als grootste verschil dat we bij het eerste meer mensen tot onze beschikking hebben."

Als Hartman wordt gevraagd of de begeleiding en het teamproces te vergelijken is met die van de bekende wielerploeg Jumbo-Visma, laat hij weten een aantal dingen wel te herkennen. "Die ploeg staat ook bekend om haar professionalisme . Ik heb de documentaire Code Geel weleens gezien. Die ging over de Tour de France 2020, die ze verloren van Tadej Pogacar. In die documentaire vond ik het vooral mooi om te zien dat ik dingen herkende van het teamproces in het voetbal." De Feyenoorder benadrukt wel dat zijn club echter een grote prijs wist te winnen, in de vorm van de landstitel.

"Het is echt een vriendenteam", vervolgt Hartman zijn verhaal. "Dat heb ik nooit eerder ervaren. Het is alsof je bij het vijfde van je plaatselijke amateurclub speelt, maar dan zonder kratjes bier na afloop. We werken keihard, maar qua sfeer is het net als bij de amateurs." Bij een vriendenteam hoort uiteraard ook gezelligheid. "Mats Wieffer is iemand om wie iedereen kan lachen. Hij is onwijs grappig, terwijl dat soms helemaal zijn bedoeling niet is. Alireza Jahanbakhsh is ook een sfeermaker, net als Jacob Rasmussen vorig jaar. Die laatste heeft in de wedstrijden geen enorme rol gespeeld in de titel, maar klagen nooit en speelde iedere training op honderd procent. Dat was onze kracht. Hij was als reservespeler op die manier een voorbeeld voor iedereen in de ploeg.”

Champions League
Na afgelopen seizoenen in de Conference- en Europa League gespeeld te hebben, zal Feyenoord dit seizoen in het hoogste Europese toernooi gaan spelen. "Ik kijk al mijn hele leven naar de Champions League. Vanwege de late aanvangstijd van wedstrijden moest ik als kind de samenvattingen terugkijken de volgende ochtend. Het schakelprogramma vind ik nu prachtig om te zien. De Champions League heeft urenlang van mijn tijd ingenomen. Hopelijk mag ik er komend seizoen zelf deel van uitmaken." Of de verdediger stiekem een voorkeur heeft? "Ja, die heb ik wel. Ik zou het prachtig vinden om Real Madrid te loten. En dan het liefst twee ploegen die in ieder geval op papier makkelijker zijn dan Real Madrid, haha."

Lees meer over
Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties