Hartjes over contractverlenging: ''Blij en opgelucht''

Hartjes over contractverlenging: ''Blij en opgelucht''

Lennard Hartjes heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2025 aan Feyenoord verbindt. De 18-jarige middenvelder is blij met zijn nieuwe verbintenis.

''Ik ben heel blij en opgelucht dat het klaar is'', zegt Hartjes over de onderhandelingen in gesprek met Feyenoord Media. ''Dit geeft me extra zelfvertrouwen en het zorgt ervoor dat ik me weer kan focussen op het voetbal.'' De middenvelder maakte in de voorbereiding zijn debuut in het eerste elftal.

''Ik deed het toen best goed. Ik wil mezelf zo goed mogelijk presenteren als ik minuten mag maken.'' Hartjes geeft toe dat het een zwaar seizoen voor hem is. ''Ik zit de hele tijd heen en weer, want ik train altijd met het eerste elftal en maak mijn minuten bij de O21. Soms was dat wel even lastig. De verschillen zijn wat groter en het zorgt ervoor dat iedereen wat meer van je verwacht bij de O21'', gaat de middenvelder verder, die nog wel eens terugdenkt aan zijn debuut in De Kuip.

''Het is een droom dat je dat überhaupt mee kan maken. Dat was heel mooi.'' Technisch directeur Frank Arnesen gaf tijdens de contractondertekening aan dat dit een seizoen van 'ups en downs' is voor Hartjes. De middenvelder legt uit waarom. ''Je krijgt een hype over je heen na je debuut. Daarna viel ik wat weg qua speelminuten in het eerste elftal. Dan kom je, volgens mensen, in een dalende lijn terecht. Ik hoop dat ik nu de stijgende lijn weer kan gaan oppakken.''

Het doel van Feyenoord O21 is om kampioen te worden, zo geeft Hartjes aan. ''We hebben daar een hartstikke goede ploeg. We kunnen zomaar kampioen worden. Dit weekend moeten we winnen. We benaderen alle resterende wedstrijden als finales.'' De jeugdexponent is ook lovend over Arne Slot. ''Ik heb onder hem mijn debuut mogen maken. Dat ik met het eerste mag meetrainen heb ik ook aan hem te danken.''

Lees meer over
Lennard Hartjes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties