Hartjes: "Ik krijg adviezen van iedereen"

Hartjes: "Ik krijg adviezen van iedereen"

Lennard Hartjes stapte zaterdag net als zijn ploeggenoten van Feyenoord Onder 21 balend van het veld na de 1-2 nederlaag tegen ADO Den Haag. Over zowel de prestaties van het team als zijn eigen optreden was hij niet tevreden. Toch denkt de middenvelder, die ook bij de hoofdmacht voor zijn kansen gaat, dat er meer in zit.

De ontwikkeling van de ploeg verloopt namelijk goed, stelt Hartjes in gesprek met RTV Rijnmond. "In het begin is het even wennen, met nieuwe spelers. Daarmee zijn we nu keihard aan het ontwikkelen. Het is jammer dat onze wedstrijden nog niet helemaal goed lopen qua doelpunten. Daar werken we nu hard aan."

Uiteraard werkt Hartjes ook hard aan zijn eigen ontwikkeling. Dat doet hij dit seizoen op de trainingen van Feyenoord 1, waar hij van elke speler hulp krijgt. "Eerst nam Fer me echt mee, hij was echt een vadertype", zei Hartjes over de vertrokken aanvoerder. "Maar ik krijg adviezen van iedereen. Van Kökcü tot Toornstra. Dat helpt me wel."

Door zijn manier van spelen wordt Hartjes vaak vergeleken met FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong, al voelt hij zelf niet veel voor die vergelijking. "Ik heb zijn speelstijl, maar ik wil gewoon mezelf zijn. Ik wil doorbreken als Lennard Hartjes en niet als 'de nieuwe Frenkie de Jong'."

Lees meer over
Lennard Hartjes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties