Hancko: "Ze hadden ons kunnen uitfluiten, maar ze bleven ons steunen"

Hancko: "Ze hadden ons kunnen uitfluiten, maar ze bleven ons steunen"

Feyenoord trok dit weekend opnieuw een moeilijke wedstrijd in de slotfase over de streep. Ook Dávid Hancko erkende dat de ploeg niet op z'n best was, maar was uiteraard vooral blij dat het in de titelrace weer drie belangrijke punten kon bijschrijven. Daarbij ging zijn dank ook uit naar Het Legioen.

"Het was zeker geen makkelijke wedstrijd, omdat we in de eerste helft niet scoorden", begon Hancko in gesprek met Feyenoord Media. "We moesten voorzichtig zijn in onze restverdediging en bij elke spelhervatting die we tegen kregen. In de rust zei de trainer ook dat we moesten blijven gaan. Wij zijn Feyenoord en onze kansen zullen komen. We scoorden weer een paar minuten voor het einde. Dit zijn heel belangrijke punten."

De reden dat het zo moeilijk ging, was duidelijk: FC Groningen kwam voor niet meer dan een punt en timmerde het volledig dicht. "Ik sprak met Tomas Suslov, een teamgenoot bij de nationale ploeg", vertelde Hancko. "Hij zei ook dat het een gouden punt voor ze was geweest. Ze verdedigden heel goed met een laag blok en speelden één op één op het middenveld. Voor Mats en Orkun was er bijna geen ruimte. Dat maakte het lastig."

Wisselwerking
In minuut 88 viel dan toch de winnende treffer. Volgens Hancko kwam dat zeker ook door Het Legioen. "Ik wil ze opnieuw bedanken voor de geweldige steun. Ook in de fase van de wedstrijd waarin we een paar keer heel makkelijk balverlies leden. Ze hadden ons toen kunnen gaan uitfluiten, maar ze bleven achter ons staan. Die wisselwerking tussen de supporters en het team was weer geweldig. Daar moeten we heel dankbaar voor zijn."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties