Hancko opgeroepen voor kwalificatieduels Slowakije

Hancko opgeroepen voor kwalificatieduels Slowakije

Dávid Hancko mag zich deze maand naast het drukke programma van Feyenoord ook opmaken voor twee interlands met Slowakije. De verdediger behoorde tot de 25-koppige selectie die de Slowaakse voetbalbond maandag onthulde. Ook de aan Boavista verhuurde Feyenoorder Robert Bozeník is geselecteerd.

Net als bij Feyenoord, is Hancko ook voor de nationale ploeg van Slowakije een belangrijke kracht. Hij speelde tot dusver 25 interlands en is veelal basisspeler - ook regelmatig als linksback. Daarnaast scoorde hij ook 2 keer voor zijn land en gaf hij 2 assists. Voor Bozeník, die nog tot medio 2024 bij Feyenoord onder contract staat, staat de teller op 29 interlands, 5 goals en 3 assists.

Met Hancko en Bozeník begint Slowakije eind deze maand aan de kwalificatiereeks voor het EK van 2024. Het land opent op donderdag 23 maart met een thuiswedstrijd tegen Luxemburg en speelt drie dagen later wederom in eigen huis tegen Bosnië-Herzegovina. Later zal het ook IJsland, Liechtenstein en favoriet Portugal treffen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties