Hancko oogst lof: ''Veel beter kan je niet debuteren''

Hancko oogst lof: ''Veel beter kan je niet debuteren''

Dávid Hancko maakte afgelopen zaterdagavond indruk in De Kuip. De nieuweling maakte zijn debuut tegen FC Emmen (4-0) en deed dat uitstekend. De verdediger werd uitgeroepen tot Man of the Match door de leden van FR12.nl en ook Rory de Groot is complimenteus over Hancko.

''Allereerst is het heel belangrijk dat hij hoog durft door te dekken. Hij is, zowel verdedigend als aanvallend, absoluut niet bang. Voor een team dat hoog wil spelen is het fijn dat je een speler hebt die daar ook in meedenkt. Hij komt ook graag mee op, al zal hij dat als centrale verdediger misschien minder doen'', zegt De Groot in Feyenoord TV.

''Hij was veelvuldig links voorin te zien. Hij was constant bezig met loopacties en met passes geven. Daar moet hij natuurlijk nog afstemming in vinden met degene voor hem, maar hij heeft een ontzettend grote drive naar voren. Hij is ontzettend snel en heeft grote passen. Wat heel erg opviel bij hem: als ie gaat, gaat ie, zowel verdedigend als aanvallend. Hij loopt dwars door je heen als je in de weg staat.'' Dat miste Feyenoord soms een beetje, zegt De Groot: iemand die zijn voet niet terugtrekt.

Hancko toonde lef tijdens zijn debuut bij Feyenoord. Dat is lekker voor een team, zegt de analist. ''Het hakje op Quinten Timber was misschien wel zijn hoogtepunt. Hij is voor z'n lengte ook soepel, ook in verdedigend opzicht. Veel grote verdedigers hebben de neiging om op hun hakken te gaan lopen, maar hij is soepel in de heupen en draait makkelijk. Hij heeft een goed linkerbeen en een uitstekende pass'', gaat De Groot verder.

''Het leek net alsof hij al jaren in het team speelde, en dan ook nog als linksback. Het ging hem heel makkelijk af.'' Het Legioen gaf de verdediger een staande ovatie toen hij werd gewisseld voor Quilindschy Hartman. ''Dat was ook terecht. Ik las vanmiddag ook dat hij in allerlei teams van de week stond. Veel beter kan je niet debuteren in De Kuip'', sluit De Groot af.

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties