Hancko lovend over plan van trainers: "Alles ging zoals voorbereid"

Na afloop van de gewonnen (7-1) wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk blikt Dávid Hancko terug op het Europese duel. De Slowaak is vooral heel erg lovend over het plan dat de trainers hadden en dat het perfect uitvoeren daarvan tot zo'n groot succes heeft geleid.

''Het is ongelofelijk'', begon Hancko in gesprek met Feyenoord TV. ''We zijn als team zo blij dat we deze overwinning aan de supporters konden leveren. En vooral dat alles wat we hebben voorbereid ook goed uitpakte. Ik denk dat we uit tien schoten zeven doelpunten maakten. Dat is echt waanzinnig!''

“We zitten nu bij de laatste acht, dat is denk ik een grote prestatie voor de club, maar ook voor ons, voor heel de staf. We zijn heel erg blij. Alles ging zoals we het hadden voorbereid, we scoorden doelpunten wanneer we hoog druk zetten en de bal veroverden, want toen stond het bij hen open. We konden ze afstraffen door vanuit deze momenten te scoren. We hebben natuurlijk ook nog de doelpunten die we maakten vanuit het lange balbezit. We hadden veel passes en waren daarin heel accuraat. We zijn blij dat alles goed uitpakte en al helemaal omdat het voor onze supporter was.''

In de tweede helft raakte López geblesseerd, waardoor Hancko een plekje moest opschuiven naar de linksback positie. Hij probeerde vooral zijn spel hetzelfde te behouden: ''Het was jammer dat Quilindschy ziek was en ook balen dat Marcos eruit moest. Dan probeer ik mijn spel als centrale verdediger ook op de linksbackpositie te laten zien. Ik was blij dat we ons plan konden blijven uitvoeren en nog meer de bal in bezit konden houden.''

Vorige week eindigde het duel met de ploeg uit Oekraïne in een gelijkspel. De Slowaak gaf zijn blik op het verschil in de return: ''Uiteraard het scoren van de doelpunten, want we hadden daar ook veel balbezit. We waren daar de betere ploeg maar het creëren van de kansen was vandaag niet hetzelfde. We waren heel accuraat in onze passes. We leverden niet makkelijk het balbezit in. Ook in verdedigend opzicht. Natuurlijk hadden zij ook wat kansen, maar wij stonden heel compact. Wij blokten ieder schot en alle voorzetten probeerden we eruit te halen.''

Geen minuut gemist
De 25-jarige verdediger is de enige Feyenoorder die nog geen minuut heeft gemist in de Europese campagne. Hij had graag wat rust genomen in de loop van de wedstrijd, maar door de beperkte keuze op de linksback positie was dat geen mogelijkheid. ''Ja, ik denk dat als Hartman erbij was geweest dan had ik wat minuten rust kunnen pakken. Maar toen López eruit ging hadden we geen andere optie meer. Dus ik bleef staan, maar ik kreeg taken mee waardoor ik niet zo diep hoefde te gaan. Zo kon ik wel energie bewaren voor zondag.''

Voor Hancko was het een mooie avond, hij gaf namelijk een assist bij het doelpunt van Jahanbakhsh, maar als verdediger baalt hij vooral van het tegendoelpunt: ''Het was mooi dat ik een assist kon geven. Het is altijd mooi tijdens Europese avonden en nogmaals ik ben heel blij dat wat we vooraf tegen elkaar zeiden en wat de trainers tegen ons zeiden. Dat dat allemaal zo is uitgepakt. Over het tegendoelpunt ben ik uiteraard een beetje pissig. Zij scoren uit dat ene moment dat ze krijgen in de tweede helft. Als we zondag succesvol willen zijn moeten we het doel schoon houden en verdedigen zoals vandaag.''

De Slowaak kijkt heel erg uit naar zondag en vertelt dat het in aanloop naar de wedstrijd vooral belangrijk is dat er rust gepakt wordt. ''Alle jongens moeten nu herstellen. Want het is de derde week waarin we doordeweeks spelen. Het is heel druk, dus we moeten goed herstellen. We hebben nu twee sessies waarin wij ons zullen voorbereiden op de grote wedstrijd.''