Hancko imponeert bij winnend Feyenoord

Feyenoord heeft de wedstrijd tegen FC Emmen met 4-0 gewonnen. Dávid Hancko maakte indruk met zijn spel. Quinten Timber, Santiago Gimenez, Jacob Rasmussen en Sebastian Szymański maakten hun eerste treffer in dienst van de Rotterdamse club.

Feyenoord begon de wedstrijd met de aanwinst van Sparta Praag in de basis. Geertruida werd door Arne Slot doorgeschoven naar het middenveld. Het plan was om een dynamisch Feyenoord te zien in De Kuip en dat moest vooral vanuit het middenveld komen. Daar was de eerste helft weinig sprake van, al was de goede wil duidelijk zichtbaar. De Rotterdammers waren vooral heel slordig vanwege de vele misverstanden.

Feyenoord was wel de ploeg die het spel bepaalde in de eerste helft. FC Emmen loerde vooral op de kleine mogelijkheden. Even leek Mendes de bezoekers op voorsprong te schieten. De aanvaller kreeg bij toeval de bal voor zijn voeten, maar schoot rakelings langs de paal en Justin Bijlow lag al in de goede hoek. De eerste grote kans voor Feyenoord was vlak voor rust. Dávid Hancko schoot op de vuisten van doelman Oelschlägel.

De tweede helft was een stuk beter van de kant van Feyenoord. FC Emmen werd direct na de aftrap onder druk gezet en de Rotterdammers waren via Pedersen dichtbij het eerste doelpunt van de avond. Oelschlägel wist de inzet van de Noor echter knap te redden. De druk bleef, met de steun van Het Legioen, opgevoerd worden door Feyenoord. De beloning kwam via Quinten Timber. De middenvelder scoorde op aangeven van Hancko. De assist met de hak was er één om in te lijsten.

Direct na het doelpunt van Timber kwam Santiago Gimenez binnen de lijnen. Niet veel later kregen ook Sebastian Szymański en Oussama Idrissi speeltijd van Slot. Met de nieuwelingen ging de storm in eerste instantie even liggen. Tien minuten voor tijd werd Hancko naar de kant gehaald. Het Legioen kon zijn spel waarderen en gaf een luid applaus. Hartman mocht de wedstrijd vol maken op de linksback.

Na de wissels en nieuwe energie was het Gimenez die de wedstrijd wist te beslissen in De Kuip. De Mexicaan bleef oog in oog met de doelman rustig en maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord. Jacob Rasmussen en Sebastian Szymański, die prima inviel, bepaalden de eindstand op een 4-0 overwinning voor de Rotterdammers.

Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Rasmussen, Hancko; Geertruida, Kökcü, Timber; Dilrosun, Danilo, Wålemark.
FC Emmen: Oelschlägel; Veendorp, Hardeveld, Veldmate, Araujo, Mendes, Diemers, Bernadou, Vlak, Zikovic, Romeny.