Gyan voor altijd onze held! (video)

Gyan voor altijd onze held! (video)

Supporters hebben vrijdagmiddag afscheid genomen van Chris Gyan. Vanaf 14:15 uur was er een moment om een laatste groet te brengen aan de Ghanees. In totaal waren er honderden Feyenoorders aanwezig op het voorplein van De Kuip.

Gyan stond van 1997 t/m 2007 onder contract bij Feyenoord en werd in die tijd twee keer verhuurd aan Excelsior. De verdediger groeide uit tot een ware cultheld voor Het Legioen en stond vooral bekend om zijn inzet, vrijgevigheid en onuitputtelijke vriendelijkheid. Columnist Frank Heinen verwoordde de kern van Gyan treffend in Voetbal International:

"Nee, een onbetwiste topspeler werd hij nooit, maar Gyan bezat een groter, veel zeldzamer talent: hij was in staat van een club een gemeenschap te maken. Zonder dat hij het zelf doorhad, droeg hij tot lang nadat hij gestopt was bij aan het gevoel van Feyenoord als club, en het idee van voetbal als een sport waarin ook plek kan zijn voor zachtaardige mensen met een ijzeren volharding."

"Hij was de vertegenwoordiger van het normale tussen al het vreemde, van het lieve in een wereld waarin lief te zelden een aanbeveling is. Van mensen als hij zijn er overal altijd nét te weinig. Dat hij postuum nog altijd zo veel mensen samenbrengt, bewijst dat profvoetbal niet ophoudt bij een wedstrijdje op zondagmiddag, en dat er altijd nood blijft aan mensen die doodgewoon volhardend kunnen zijn, en op die manier zomaar uitzonderlijk kunnen worden."

Hieronder valt de video van RTV Rijnmond te bekijken.

Lees meer over
Christian Gyan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties