Gustavo Hamer staat open voor terugkeer naar Feyenoord

Gustavo Hamer staat open voor terugkeer naar Feyenoord

Gustavo Hamer doorliep bijna de gehele jeugdopleiding van Feyenoord, maar uiteindelijk bleef het slechts bij twee wedstrijden in het eerste elftal van Feyenoord. Inmiddels maakt hij indruk bij Coventry City. De 25-jarige middenvelder heeft in Engeland een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt en kan dit seizoen met zijn club promoveren naar de Premier League.

In gesprek met VoetbalPrimeur.nl vertelt de oud-Feyenoorder eerst over zijn periode bij de Rotterdammers. "Giovanni van Bronckhorst was daar toen trainer, maar ik heb niet het gevoel dat ik ooit kansen van hem heb gehad. Ik moest van de conditietrainer horen dat de duurdere spelers altijd voorrang kregen, toen wist ik wel dat ik weg moest." Achteraf raakte zijn vertrouwen in de club echt kapot toen Martin van Geel een belofte deed dat Hamer na zijn verhuurperiode in aanmerking zou komen bij Feyenoord 1, wat achteraf niet juist bleek.

Na een verhuurperiode aan FC Dordrecht, maakte Hamer in 2018 een binnenlandse transfer naar PEC Zwolle. Ondanks dat hij in juli 2020 vertrok naar Coventry City, kon hij ook terugkeren naar Feyenoord. "De clubleiding van Feyenoord wilde me toen terughalen en een bedrag van drie miljoen euro was al afgesproken. Alleen ging jurist Joris van Benthem ervoor liggen. Een speler die weg is gegaan voor 150.000 euro weer terughalen voor drie miljoen, zou niet goed vallen bij de fans, volgens hem."

Volgende stap
Terwijl de promotie naar het hoogste niveau van Engeland met zijn huidige club in zicht is, zou hij alles achterlaten voor een transfer naar Feyenoord. ''Voor mij ligt nu de focus op een stap omhoog richting de Premier League, maar een terugkeer bij Feyenoord zou ook enorm aantrekkelijk zijn. Andere topcompetities zouden me ook leuk lijken, maar dit zijn nu mijn echte doelen. Als Feyenoord me belt om terug te komen, dan zeg ik ondanks alles zonder twijfel ja.''

Lees meer over
Gustavo Hamer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties