Gunstige resultaten voor Feyenoord in Europa: Pot 1 nog mogelijk

Gunstige resultaten voor Feyenoord in Europa: Pot 1 nog mogelijk

Op vrijdag 26 augustus staat de loting voor de groepsfase van de Europa League op de agenda. Feyenoord weet donderdagavond definitief wie de mogelijke tegenstanders zijn. Een dag later gaat de Rotterdamse club in de koker. De kans dat de ploeg van trainer Arne Slot ingedeeld wordt in Pot 1 is nog altijd aanwezig.

AS Roma, Manchester United, Arsenal, Lazio, Sporting Braga, Rode Ster Belgrado en Dynamo Kiev behoren definitief tot Pot 1. Feyenoord kan nog stijgen wanneer Olympiakos Piraeus wordt uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League. Het duel tegen Apollon Limasol begint donderdagavond om 21:00 uur. De heenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord zag Rangers FC ten koste van PSV doorgaan naar de groepsfase van de Champions League. FC Kopenhagen wist te winnen van Trabzonspor en FK Bodø/Glimt werd uitgeschakeld door Dinamo Zagreb. De resultaten zijn gunstig voor de Rotterdammers, omdat Rangers FC, FC Kopenhagen en Dinamo Zagreb over meer coëfficiënten punten beschikken dan Feyenoord.

Hieronder is de virtuele potindeling zichtbaar. Morgen staan er nog tien wedstrijden in de voorrondes op het programma en daarna kan de definitieve balans worden opgemaakt.

Pot 1 Pot 2
AS Roma Feyenoord
Manchester United Stade Rennes
Arsenal PSV
Lazio AA Gent
SC Braga AS Monaco
Dinamo Kiev Real Sociedad
Rode Ster Belgrado Qarabag FK
Olympiakos Piraeus Malmö FF
Pot 3 Pot 4
Ludogorets Razgrad Fenerbahçe
Sheriff Tiraspol FC Nantes
Real Betis Sturm Graz
Midtjylland AEK Larnaca
FK Bodø/Glimt Omonia Nicosia
Ferencvárosi TC FC Zürich
Union Berlin Union Saint-Gilloise
SC Freiburg Trabzonspor
Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties