Gullit: ''Nationale en internationale euforie bij Feyenoord''

Gullit: ''Nationale en internationale euforie bij Feyenoord''

De Conference League wordt nog niet door iedere voetbalvolger heel serieus genomen, terwijl er niet zo lang geleden ook drie Europese toernooien bestonden. Het presteren van de Nederlandse clubs in Europa doet analist en columnist Ruud Gullit echter wel goed, net zoals de prima prestaties van de Rotterdammers in de Eredivisie.

"Nationale en internationale euforie bij Feyenoord. Hoe lang hebben we daar niet op moeten wachten in Nederland? Een geweldige ontwikkeling en vooral heel leuk voor ons voetbal. Niets mooier dan dat het Nederlandse voetbal zich zo manifesteert en met een eigen gezicht. Dat heb je nodig om in beeld te blijven in Europa", aldus Gullit in zijn column in De Telegraaf. "Of het nu terecht is of niet dat ze in Rotterdam [dromen] van het winnen van de landstitel of Conference League, die beleving is geweldig. Je moet het daarom ook niet temperen, maar juist koesteren en uitventen."

"Tegelijkertijd spreekt de Conference League me ook bijzonder aan. Feyenoord en AZ zijn nagenoeg zeker van overwintering en dat is goed voor de uitstraling van die clubs en de Eredivisie. Bij de lancering werd er heel kritisch over geoordeeld, maar het is een aantrekkelijk podium voor iedere club, die niet in de Champions League of Europa League speelt om zich te laten zien en gelden in Europa." Overigens speelt Feyenoord in een poule die niet zou misstaan in de Europa League.

"Je kan wel zeggen dat de meeste van die tegenstanders niets voorstellen of niet aantrekkelijk zijn om tegen te spelen; voor die andere clubs geldt dat waarschijnlijk ook voor Nederlandse clubs. In het buitenland worden we lang niet zo hoog ingeschaald als we onszelf inschatten. Sneller dan gedacht leeft het, want zowel in Rotterdam als Alkmaar stonden ze op de banken nu overwintering lonkt en het is goed voor de ontwikkeling en ervaring van de spelers individueel om lang mee te doen in Europa. Spelers vertegenwoordigen op die manier ook weer meer kapitaal voor de clubs."

"Voor Nederland pakt de Conference League heel gunstig uit en is achteraf gezien een prima initiatief van de UEFA. Misschien kan een Nederlandse club het toernooi zelfs wel winnen. Dromen mag altijd."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties