Gouka wijst op gevaar: "Kan je een paar wedstrijden kosten"

Gouka wijst op gevaar: "Kan je een paar wedstrijden kosten"

Sinds het sluiten van de transfermarkt is een veelgehoorde kritiek dat de selectie van Feyenoord te smal is. Hoewel dat pas echt zal blijken wanneer de ploeg met blessuregevallen te maken krijgt, lieten de Rotterdammers tegen PSV in ieder geval zien dat de basiself weinig te wensen over laat. In de AD Voetbalpodcast werd de vraag gesteld of de eerste garnituur van Feyenoord daarmee bewezen heeft niet minder te zijn dan die van de Eindhovenaren.

"Vooraf zou je zeggen van niet, want PSV heeft nog altijd behoorlijk wat kwaliteit", begon Feyenoord-watcher Mikos Gouka. "Bij Feyenoord is het allemaal upcoming. Maar als je eerlijk bent: Pedersen kenden we niet tot deze zomer en heeft nu een uitstekende wedstrijd gespeeld. Trauner kende niemand, ook uitstekend gespeeld. Er zijn een aantal spelers die snel duidelijk maken dat ze niet minder zijn dan de spelers bij de topclubs."

Toch is de voornaamste vraag of Feyenoord de selectie met het huidige spel grotendeels fit weet te houden. "Dat is natuurlijk de grote uitdaging waar ze het zelf ook over hebben. Vooralsnog zijn ze sterk en ziet het er goed uit, maar kan natuurlijk net hebben dat Trauner je de grond inloopt", doelde hij op de blessure die Marcus Pedersen opliep. "Volgens mij valt het nu mee, maar zoiets kan je een paar wedstrijden kosten."

"Vandaag had Feyenoord vier invallers, maar meer was ook niet mogelijk", ging Gouka verder. "Er zaten drie spelers op de bank die zaterdag met Onder 21 mee hadden gedaan. Daar hadden ze overigens ook nog verloren, dus dat ze zo'n elftal nog niet kunnen dragen zegt vaak ook iets over het niveau. Spierblessures kun je misschien voor zijn, maar botsingen of een schop niet. Als Feyenoord er daar een paar van krijgt, raken ze in de problemen."

Lees meer over
PSV Marcus Holmgren Pedersen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties