'Geheim' lekt uit: Feyenoord kocht speelster van Ajax

'Geheim' lekt uit: Feyenoord kocht speelster van Ajax

Hoewel de clubs zich er niet over uit willen spreken heeft Feyenoord een voetbalster van Ajax overgenomen na het betalen van een transfersom. Het gaat om de 19-jarige jeugdinternational Samantha van Diemen en het betaalde bedrag zou 'ver onder de 10.000 euro' liggen en dat is direct een primeur in het vrouwenvoetbal.

Het is namelijk de eerste keer dat er geld wordt betaald voor een binnenlandse transfer. Eerder nam Feyenoord al twee speelsters transfervrij over van Ajax. De Rotterdammers wilden eigenlijk geen transfersom betalen, maar gingen overstag omdat Van Diemen ongelukkig was bij Ajax en Feyenoord al een persoonlijke overeenkomst had met de centrale verdedigster, zo meldt De Volkskrant.

Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal van Feyenoord: "Ik ga het niet bevestigen, maar ook niet ontkennen. We hebben afgesproken hier geen mededelingen over te doen." Officieel is Kika van Es de eerste speelster waarvoor een transfersom werd betaald door een Nederlandse club: FC Twente nam haar voor het symbolische bedrag van 1 pond over van Everton. De totale begroting voor het team van de vrouwen van Feyenoord is ongeveer drie ton.

Lees meer over
Feyenoord Vrouwen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties