Geertruida wint met Jong-Oranje van Moldavië

Geertruida wint met Jong-Oranje van Moldavië

Lutsharel Geertruida startte in de basis bij Jong Oranje. De verdediger van Feyenoord vormde vrijdagavond het centrale duo samen met Sven Botman. De beloften namen het vanaf 18:45 uur op tegen Moldavië.

Geertruida speelde de volledige wedstrijd, maar had amper wat te doen tegen een zwak Moldavië. De Feyenoorder kreeg na 28 minuten wel een gele kaart. De wedstrijd werd uiteindelijk eenvoudig met 3-0 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Quentin Timber en Brian Brobbey (2).

Jong Oranje is door de overwinning op Moldavië weer koploper in de groep, met een punt meer dan Zwitserland. Als Jong Oranje in de resterende twee duels geen fout maakt is het zeker van kwalificatie voor het EK volgend jaar.

Dinsdag 7 juni wacht de volgende opdracht. Vanaf 20.00 uur is hekkensluiter Gibraltar de tegenstander in Almere. Op zaterdag 11 juni sluit de ploeg de EK-kwalificatie af met een uitwedstrijd tegen Wales. Dit vermoedelijk beslissende duel begint om 18.00 uur.

Scoreverloop
2' | 0-1 | Timber
17' | 0-2 | Brobbey
58' | 0-3 | Brobbey

Opstelling Jong Oranje
Scherpen; Van Ewijk, Geertruida, Botman, Bakker; Timber, Rensch, Taylor; Ekkelenkamp, Brobbey, Zirkzee.

Opstelling Jong Moldavië
Agachi; Bors, Ieseanu, Iovu, Stefan, Osipov; Clescenco, Dolghi, Motpan, Cojocari; Bianuta.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties