Geertruida en Bijlow treffen Roemenië in achtste finale

Geertruida en Bijlow treffen Roemenië in achtste finale

Het Nederlands Elftal heeft zich als nummer drie geplaatst voor de achtste finale. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman treft Roemenië in de volgende ronde. Dit is woensdagavond duidelijk geworden nadat de wedstrijden in Groep F zijn afgelopen.

Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida treffen Roemenië volgende week dinsdag in München. De aftrap in de Allianz Arena is om 18:00 uur. De Roemenen hebben zich voor de achtste finale weten te plaatsen als groepswinnaar. In Groep E werden er vier punten behaald en dat was voldoende voor de koppositie. België is als tweede geëindigd, Slowakije als derde en Oekraïne is uitgeschakeld.

Voor Nederland lijkt de weg naar de halve finale op papier vrij eenvoudig. De winnaar van de wedstrijd Nederland - Roemenië speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Oostenrijk en Turkije. Daarna wacht voor Oranje mogelijk een halve finale tegen Engeland, Slowakije, Zwitserland of Italië. Nederland bevindt zich aan de 'gunstige' kant van het schema.

grbv1onwoaaodiy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties