Geen supporters welkom in stadions tot 14 januari

Geen supporters welkom in stadions tot 14 januari

De Klassieker van dit weekend wordt definitief zonder publiek gespeeld. Demissionair minister-president Mark Rutte maakte zojuist op de persconferentie bekend dat de huidige maatregelen worden verlengd tot in ieder geval vrijdag 14 januari. De Nederlandse stadions zullen de komende maand dan ook leegblijven.

De huidige maatregelen zouden eerst aanstaande zaterdag aflopen maar zijn nu dus met ruim een maand verlengd. Dat betekent dat Feyenoord het zondag in De Klassieker zonder de steun van Het Legioen opneemt tegen Ajax. Ook de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen van volgende week woensdag wordt dus zonder publiek gespeeld. Daarna volgt de winterstop. Feyenoord hervat de competitie op 15 januari tegen Vitesse.

Als de nieuwe maatregelen niet nog eens worden verlengd lijkt tijdens deze wedstrijd weer publiek welkom te zijn. Dat blijft uiteraard afwachten. Ook de maatregelen omtrent het amateurvoetbal blijven staan. Dat betekent dat wedstrijden en trainingen tussen 17.00 uur en 05.00 uur niet zijn toegestaan. De financiële compensatie waar Feyenoord en andere sportorganisaties recht op hebben wordt ook verlengd. Hier trekt het kabinet 4,4 miljard euro voor uit.

''Aan het rijtje thuisduels zonder publiek wordt definitief ook de Klassieker toegevoegd'', laat Feyenoord via haar website weten. ''En dat terwijl de komende editie – honderd jaar nadat de eerste Klassieker ooit werd gespeeld – alles had om De Kuip ouderwets te laten kolken, nu Feyenoord en Ajax precies gelijk staan op de ranglijst en er voor beide rivalen veel op het spel staat. De grootste wedstrijd van Nederland zonder publiek; het is een pijnlijk vooruitzicht. De club had alle supporters graag nog een keer verwelkomd in 2021 en niets liever gewild dan dat het team van Arne Slot kon worden gesteund door een tot de nok toe gevulde Kuip. Het mag helaas niet zo zijn. Voor nu: blijf gezond en hopelijk tot snel in het nieuwe jaar.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties