''Feyenoordsupporter ben je enorm voor je lol''

''Feyenoordsupporter ben je enorm voor je lol''

Feyenoorders leven al langere tijd op een roze wolk. Voorafgaand aan dit eredivisie seizoen had iedere Feyenoordsupporter voor een derde plek in de competitie getekend. Terugkijkend had er waarschijnlijk zelfs meer ingezeten: geen punt gestolen, maar wel onverdiend punten verloren. Het kampioensgeluk was niet aan de zijde van De Rotterdammers, maar de finale tegen AS Roma in de Conference League wacht nog en kan de kroon op het seizoen betekenen. In de Dickvoormekaar podcast valt het de mannen op dat Feyenoord, eventjes, niet alleen bij de supporters een halszaak is.

"Hee jongens, we zijn populair ineens! Ik had nooit verwacht dat ik het hardop zou zeggen in deze podcast, maar we zijn hot! Niet alleen wij, bedoel ik, maar iedereen die met Feyenoord te maken heeft. Iedereen die in het Rijnmondgebied leeft is hot, geliefd.", aldus Michel Van Egmond, die aangeeft dat hij komende week voor het eerst aan zal schuiven bij het programma Voetbalpraat om te praten over de finale.

De mannen praten ook over de moeilijkheden om de finale überhaupt bij te kunnen wonen en de redenen waarom de finale in zo'n klein stadion afgewerkt wordt. Van Egmond: "Er zullen veel van die UEFA-mannetjes heel veel geld aan verdienen dat het nu daar wordt gespeeld." De huidige populariteit van de Rotterdammers blijft de mannen verbazen, Feyenoord lijkt nu nog wel populairder dan in het kampioensjaar. Van Egmond: "Het spel werd toen niet zo geroemd als nu." Feyenoord watcher Martijn Krabbendam: "Toen was het ook meer van deze regio, nu duikt het hele land erop."

"Nu zijn we opeens knuffelbaar. Mensen weten niet hoe ze zich moeten gedragen. Je bent opeens uit de tijd als je aankomt met dat gelul van 'Feyenoordsupporter ben je niet voor je lol'. Feyenoordsupporter ben je enorm voor je lol", zo meent Van Egmond, die ook een voorstander is van het behouden van Cyriel Dessers. "Wat er nu gebeurt rondom de hele club: er is niets in de hele wereld of Nederland dat dit voor elkaar krijgt. Geen muziekfestival, geen politicus krijgt dit voor elkaar, behalve dat rare clubje daar in Rotterdam-Zuid. En dat is mede te danken aan Dessers."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties