Feyenoorders worden beloond met Champions Ring

Feyenoorders worden beloond met Champions Ring

De selectie van Feyenoord heeft vrijdag een schitterend cadeau mogen ontvangen als fysieke herinnering aan het kampioenschap. Iedere speler kreeg vanuit de club in samenwerking met partner GASSAN een gepersonaliseerde ‘Champions Ring’, een speciale kampioensring als aandenken aan het sportieve succes van dit seizoen.

Feyenoord introduceert de Champions Ring als eerste club in Nederland. In de NBA en de NFL, twee van de grootste sportcompetities in Amerika, zijn kampioensringen al langer een begrip. Binnen de teamsport wordt bij het winnen van een prijs in principe maar één trofee uitgereikt, daarom zijn de ringen geïntroduceerd om de spelers ook persoonlijk hun succes uit te laten dragen. Hoe meer Champions Rings een sporter verzameld heeft, des te groter zijn status.

Op de Champions Rings prijkt groot het Feyenoord-logo van diamanten. Ook de initialen van de spelers, hun rugnummers, de skyline van Rotterdam, het jaartal van de landstitel en een afgeleide van de kampioensschaal vormen onderdeel van de ring. Bij de uitreiking vrijdag op 1908 waren de Feyenoorders zichtbaar onder de indruk van het unieke cadeau.

Een exemplaar van de Champions Rings - met initialen AS (Arne Slot) en nummer 12 (het legioen) - wordt opgenomen in de collectie van het Feyenoord Museum. Het is daarnaast de bedoeling dat het uitreiken van de speciale kampioensring een terugkerend ritueel wordt bij eventuele toekomstige successen van de club.

Lees meer over
Kampioenschap
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties