Doelpunt Slory niet genoeg voor Onder 17 in EK-finale

Oranje onder 17 heeft niet voor de derde keer op rij de Europese titel gegrepen. In de finale in Israël werd woensdagavond verloren van Frankrijk: 1-2. De beloften kwamen nog wel op voorsprong door een doelpunt van Jaden Slory, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende voor een nieuwe titel.

Amper twee minuten in de tweede helft lukte het Oranje om een grote kans te creëren. Na een fraaie lange pass van Silvano Vos nam Jaden Slory de bal aan op zijn borst, om hem vervolgens knap over de uitkomende keeper heen te tillen (1-0).

Sael Kumbedi was niet veel later twee keer trefzeker voor Frankrijk. De rechtsback kreeg de bal op de rechterflank, dribbelde naar binnen en haalde uit met zijn linker (1-1). Amper twee minuten later was Kumbedi nogmaals trefzeker en bepaalde de eindstand op 1-2.