Feyenoord wint van Ajax dankzij doelpunt in slotfase

Feyenoord heeft een hele belangrijke overwinning geboekt in strijd om het kampioenschap. De Rotterdammers wonnen met 2-3 van Ajax en zetten de Amsterdammers daarmee op zes punten. Lutsharel Geertruida kopte vijf minuten voor tijd de winnende treffer binnen vanuit een corner.

Het strijdplan van Feyenoord was na een aantal minuten direct zichtbaar. Santiago Gimenez scoorde na een fraaie aanval het openingsdoelpunt. Het druk zetten daarvoor pakte goed uit en het leek dan ook een voorbode voor een goede wedstrijd van de Rotterdammers. Alleen Ajax pakte al snel het initiatief.

Feyenoord was slordig in balbezit en dat leverde veel gevaar op. Het was uiteindelijk Edson Álvarez die uit een corner wist te scoren. Niet veel later wist Dušan Tadić met een bekeken schot Timon Wellenreuther te passeren. Op dat moment had Slot al ingegrepen door Quilindschy Hartman te wisselen. De verdediger ontsnapte aan zijn tweede gele kaart en de trainer nam geen enkele risico. Marcos López was zijn vervanger.

''Feyenoord vergat te voetballen'', was de terecht conclusie van Karim El Ahmadi tijdens de rust. De start van de tweede helft begon Feyenoord wel met voetballen en dat leverde al snel grote kansen en uiteindelijk een doelpunt op. Sebastian Szymanski schoot de 2-2 tegen de touwen na een goede voorzet van Alireza Jahanbakhsh.

Na de gelijkmaker was Feyenoord de bovenliggende partij. In het eerste kwartier na rust had de ploeg van trainer Arne Slot dan ook iets minder dan tachtig procent balbezit. Het wist alleen niet hele grote kansen te creëren. Dat Feyenoord afgelopen donderdag nog een wedstrijd speelde en Ajax kon uitrusten, was niet te merken tijdens de slotfase van het duel. Lutsharel Geertruida kopte dan ook dik verdiend de winnende treffer binnen.