Feyenoord wint oefenwedstrijd ruim van NAC Breda

Feyenoord wint oefenwedstrijd ruim van NAC Breda

Feyenoord heeft voor het eerst in de voorbereiding een thuiswedstrijd weten te winnen. De Rotterdammers versloegen op Varkenoord NAC Breda met 6-1.

Feyenoord begon de wedstrijd met Sebastian Szymański in de basis en zijn spel zag er tot nu toe prima uit. De Poolse international is pas een aantal dagen in Rotterdam en is nog niet wedstrijdfit, maar in de minuten die hij kreeg liet Szymański zien van toegevoegde waarde te zijn voor de ploeg van trainer Arne Slot. De 23-jarige middenvelder kreeg nog een opgelegde kans om te scoren. Zijn inzet ging echter voorlangs.

Slot koos in de basisopstelling verder noodgedwongen voor Sem Valk. De Oostenrijker Gernot Trauner traint vanwege een blessure nog niet mee. Orkun Kökcü was er ook niet bij. Hij zat uit voorzorg niet in de wedstrijdselectie van Feyenoord. Ook Pedersen ontbrak. NAC Breda speelde met vijf jeugdspelers in de basis en had vanaf de aftrap veel moeite met Feyenoord.

Feyenoord wint oefenwedstrijd ruim van NAC Breda

Wålemark scoorde het openingsdoelpunt van Feyenoord. De Zweed kreeg de bal in de zestien voor zijn voeten en krulde de bal prachtig in de kruising. Het was voor de Rotterdammers het eerste thuisdoelpunt van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nog voor rust werd de score verhoogd naar 3-0, mede door het matig verdedigen van NAC Breda.

Na rust kwamen er vijf nieuwe namen in het veld. Bijlow, Hartman, Valk, Szymański en Dilrosun bleven achter in de kleedkamer. Marciano, Kleijn, Benita, Danilo en Bassett kwamen binnen de lijnen. De Amerikaan had niet lang nodig om te scoren. Op aangeven van Danilo kon hij de bal makkelijk in het doel van NAC Breda schuiven en bepaalde zo de stand op 4-0.

Feyenoord wint oefenwedstrijd ruim van NAC Breda

Na een uur spelen bracht Slot diverse jeugdspelers in. Geertruida, Senesi, Aursnes, Toornstra, Alireza en Wålemark gingen naar de kant. Hartjes, Van der Zeeuw, Karim, Boetius, Naujoks en Taabouni kwamen binnen de lijnen. Het was vooral middenvelder Hartjes die zich liet zien. Hij bleef na een rush knap aan de bal in de zestien en kon vervolgens raak schieten. Taabouni was vervolgens verantwoordelijk voor 6-0. NAC Breda-speler Sabir Agougil bepaalde de eindstand op 6-1.

Feyenoord wint oefenwedstrijd ruim van NAC Breda

Opstelling Feyenoord eerste helft:
Bijlow; Geertruida, Valk, Senesi, Hartman; Aursnes, Szymański, Toornstra; Jahanbakhsh, Dilrosun en Wålemark.

Opstelling Feyenoord tweede helft:
Marciano; Benita, Geertruida (65’ Hartjes), Senesi (65’ Van der Zeeuw), Kleijn; Aursnes (65’ Karim), Bassett, Toornstra (65’ Boёtius); Jahanbakhsh (65’ Naujoks), Danilo en Wålemark (65’ Taabouni).

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties