Feyenoord wint laatste uitwedstrijd van het seizoen in Emmen

Feyenoord blijft ook als kampioen ongeslagen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Arne Slot begon niet sterk aan de wedstrijd, maar de vroege achterstand werd weggewerkt door doelpunten van Oussama Idrissi en Danilo. Met de 1-3 overwinning op FC Emmen is het puntenrecord van 85 nog altijd haalbaar.

Door de blessures van Marcus Pedersen en Gernot Trauner koos sloot ervoor om te starten met Mats Wieffer centraal in de verdediging en Quinten Timber op het middenveld. Wieffer moest duidelijk nog wennen aan zijn plek in de verdediging, want al na vijftien minuten ontsnapte aanvaller Richairo Zivkovic van de verdediger en schoot hij FC Emmen op voorsprong. Veel mogelijkheden waren er niet voor Feyenoord, maar het vele balbezit zorgde er toch voor dat Idrissi na een half uur zijn ploeg op voorsprong kon schieten. Ook in deze uitwedstrijd leek het kunstgrasveld het voetbal niet te verbeteren.

Na rust bleef Emmen een aantal keer gevaarlijk met onder andere een goede actie van Zivkovic, maar ook Feyenoord begon aan te zetten op een overwinning. In de 54ste minuut zorgde Dávid Hancko voor het eerste gevaar namens de Rotterdammers. In de zoektocht naar doelpunten voelde Slot zich genoodzaakt om in te grijpen en wisselde hij Neraysho Kasanwirjo, Alireza Jahanbakhsh, Javairo Dilrosun en Danilo in het veld.

Met deze aanvallende wissels kreeg Feyenoord duidelijk meer doelpogingen, wat na de 80ste minuut zorgde voor een resultaat. Danilo beloonde zijn invalbeurt met een kopbal uit een goede voorzet van Lutsharel Geertruida. Niet veel later scoorde de Braziliaan ook zijn tweede doelpunt van de middag na een schitterende assist van Jahanbakhsh.