Feyenoord wint in slotfase van FC Groningen in De Kuip

Feyenoord wint in slotfase van FC Groningen in De Kuip

Feyenoord heeft een zeer matige wedstrijd winnend weten af te sluiten. De Rotterdammers konden geen moment overtuigen in De Kuip. Ook na de rode kaart van FC Groningen bleef de ploeg van trainer Arne Slot moeizaam spelen. Uiteindelijk was een doelpunt van Oussama Idrissi voldoende voor de drie punten.

Feyenoord begon met dezelfde elf als afgelopen woensdag tegen sc Heerenveen. De supporters gaven de eerste minuten het goede voorbeeld. Aan de oproep om sjaaltjes mee te nemen was dan ook gehoor gegeven. Toch sloeg de goede sfeer niet over op de spelersgroep. Feyenoord begon extreem matig aan de wedstrijd en wist amper kansen te creëren.

Mede door de wedstrijdinstelling van FC Groningen was het in De Kuip geen spectaculaire wedstrijd. De bezoekers waren vooral naar Rotterdam afgereisd om het spel te vertragen. Het tijdrekken van Isak Dybvik Määttä kwam hem uiteindelijk duur te staan. De 21-jarige verdediger kreeg eerst geel vanwege tijdrekken en vervolgens geel voor het schieten van de bal tegen Alireza Jahanbakhsh, die op dat moment op de grond lag.

Feyenoord wint in slotfase van FC Groningen in De Kuip

Het spelbeeld veranderde daardoor niet. Feyenoord zocht naar de opening en FC Groningen stond georganiseerd te verdedigen. Slot probeerde met Sebastian Szymański, Igor Paixão en Danilo een doelpunt te forceren. Het was uiteindelijk twee minuten voor tijd dat Feyenoord de ban wist te breken. Het was een voorzet van Idrissi die uiteindelijk tot doelpunt gepromoveerd werd. Feyenoord ontsnapt daarmee aan heel duur puntverlies in de strijd om het kampioenschap.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties