Feyenoord wint arbitragezaak van FC Utrecht

Feyenoord wint arbitragezaak van FC Utrecht

Joris van Benthum slaat weer toe bij Feyenoord. De huisjurist van de Rotterdammers heeft de arbitragezaak van FC Utrecht gewonnen. De stadionclub hoeft de factuur van 520.000 euro die is verzonden door de Domstedelingen niet te betalen, meldt Voetbal International.

Feyenoord heeft drie talenten overgenomen van FC Utrecht en heeft daar een vergoeding van 244 duizend euro voor betaald. De Domstedelingen stuurden echter nog een factuur van 520.000 euro naar De Kuip en daar ging Feyenoord niet mee akkoord. FC Utrecht zag het poolreglement en herenakkoord als twee afzonderlijke afspraken en wilde dus geld zien.

De commotie was zo hoog opgelopen dat de clubs het in Zeist uitvochten voor de arbitragecommissie. Feyenoord is in het gelijk gesteld en hoeft geen euro extra over te maken naar FC Utrecht. De arbitragecommissie trekt de conclusie dat het gentlemen’s agreement moet worden gezien als een morele afspraak die juridisch niet bindend is.

FC Utrecht is daarnaast veroordeeld tot de kosten van het geding aan de zijde van de KNVB en Feyenoord. Het bedrag komt neer op 1900 euro. De Rotterdammers nemen Boaz Plantinga (14), Finn Baks (14) en Zakaria Ouaissa (9) over van FC Utrecht. Ze speelden afgelopen seizoen in de Feyenoord Academy.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties