'Feyenoord wil transfer toptalent Bergvall snel afronden'

'Feyenoord wil transfer toptalent Bergvall snel afronden'

Feyenoord wil de komst van Lucas Bergvall zo snel mogelijk afronden. De Rotterdammers hebben namelijk flinke concurrentie in de strijd om de 16-jarige Zweedse middenvelder. Bergvall kiest zo goed als zeker voor een overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord.

Dit meldt journalist Rasmus Hjortling van FotbollDirekt. Feyenoord heeft flinke concurrentie in de strijd om één van de grootste talenten uit Zweden. Diverse topclubs hebben Bergvall hoog op het lijstje staan. Manchester United werd onder meer concreet voor de speler en hij liep ook stage bij Bayern München en Juventus.

Bergvall maakte zijn debuut voor IF Brommapojkarna op vijftienjarige leeftijd en komt samen met Feyenoord-talent Jayson Ezeb uit voor Zweden Onder 16. De rechtspoot heeft nog een contract tot eind 2023 en moet rond de 750.000 euro kosten. Een investering die helemaal past in het nieuwe beleid van Feyenoord.

Afgelopen week liet trainer Arne Slot weten dat Feyenoord flink wil doorpakken als het gaat om het binnenhalen van grote talenten uit Europa. Daarom is ook Tómas Johannessen op proef en moet hij na een succesvolle stage worden toegevoegd aan de jeugdopleiding. Daarnaast staan er meer talenten op de nominatie om de overstap te maken.

''Dat doen andere topclubs ook'', vertelde Slot vrijdag in het Algemeen Dagblad. ''Als dat lukt, krijgt de jeugdopleiding een enorme boost. Zij-instromers noem ik dat. Doe je dat niet, dan beland je in de situatie dat je voor het eerste elftal vaker spelers van buitenaf moet halen. Dat is natuurlijk een stuk duurder dan toptalenten van andere bvo’s overnemen en zelf doorontwikkelen.''

Lees meer over
Feyenoord Academy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties