'Feyenoord werkt aan komst talentvolle Givairo Read'

'Feyenoord werkt aan komst talentvolle Givairo Read'

Feyenoord hoopt zich de komende weken te versterken met Givairo Read. De 16-jarige verdediger van FC Volendam moet snel overkomen naar Rotterdam, zo weet 1908.nl. Read heeft zijn debuut in het eerste elftal al gemaakt en wordt gezien als een groot talent.

Read is in staat om zowel als linksback als rechtsback te spelen. Dit seizoen heeft hij al 22 wedstrijden gespeeld in Jong FC Volendam en tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard heeft hij ook zijn eerste minuten gemaakt in de Eredivisie. In de diverse jeugdelftallen van FC Volendam heeft Read ook ervaring opgedaan als rechtsbuiten en als nummer tien.

''Ik kan overal uit de voeten'', vertelde Read onlangs in gesprek met Voetbaljournaal. ''Vorig seizoen in de Onder 16 begon ik als rechtsbuiten, daarna werd ik linksbuiten of stond ik achter de spitsen. Bij de Onder 13 begon ik als rechtsback en was ik daarna aanvaller. Het prettigst? Op tien is een mooie plek.'' João Cancelo, de Portugese back, is zijn voorbeeld. ''Zijn conditie is top. Ik wil er ook naar toewerken om negentig minuten vol te kunnen gaan.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties