Feyenoord Vrouwen winnen ook topper van PSV

Feyenoord Vrouwen winnen ook topper van PSV

Na de historische Klassieker van twee weken geleden hebben de Feyenoord Vrouwen vandaag de topper van PSV Vrouwen weten te winnen met 2-1. Na zes wedstrijden spelen in de Eredivisie zijn er elf punten behaald.

De Feyenoord Vrouwen begonnen uitstekend aan de wedstrijd op Varkenoord dankzij een knap doelpunt van Romeé van de Lavoir. De aanvalster kopte een voorzet na vier minuten fraai binnen. Niet veel later verdubbelde Maxime Bennink de voorsprong. De vooractie van Pia Rijsdijk was van een hoog niveau. Met een schitterende aanname gaf ze zichzelf de ruimte om te ontsnappen aan de verdediging van PSV, ze hield het overzicht en Bennink kon afronden.

Feyenoord Vrouwen winnen ook topper van PSV

De tweede helft was het vooral tegenhouden voor de Feyenoord Vrouwen. De tegenstander begon met veel druk en wilde iets rechtzetten. Het was vooral te danken aan keepster Jacintha Weimar dat de aansluitingstreffer pas een half uur voor tijd viel. Met veel strijd werd de overwinning uiteindelijk over de streep getrokken en blijven de drie punten wederom in Rotterdam.

Door deze zege gaat Feyenoord Vrouwen 1 op de ranglijst over PSV heen en komt het op de tweede plaats terecht. Koploper PEC Zwolle heeft twee punten voorsprong, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week komt Feyenoord Vrouwen 1 niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is op zondag 31 oktober uit tegen Excelsior.

Scoreverloop
4' | 1-0 | Van de Lavoir
26' | 2-0 | Bennink
71' | 2-1 | Pattiwael

Opstelling Feyenoord Vrouwen
Weimar; Van Diemen, Obispo, De Vette, Bennink, Rijsdijk, Van den Goorbergh, Cobussen, Boshuizen, Conijnenberg, Van de Lavoir.

Wissels Feyenoord Vrouwen
De Ridder, Groenewegen, Schneijderberg, Hendriks, Duijzer, Helderman, Heijblom.

Opstelling PSV Vrouwen
Van Veenendaal, Coolen, Waldus, Van den Berg, Levels, Bross, Biesmans, Carreras, Van Lunteren, Rodríguez, Snellenberg

Wissels PSV Vrouwen
Alkemade, Bestiaen, Jean, Pattiwael, Thestrup, Kuijpers, Harrison, Koeleman, Verheijen.

Feyenoord Vrouwen winnen ook topper van PSV
Lees meer over
Feyenoord Vrouwen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties