Feyenoord Vrouwen verliezen uitwedstrijd van FC Twente

De Feyenoord Vrouwen hebben een teleurstellende vrijdagavond achter de rug. Op bezoek bij FC Twente ging de ploeg van Danny Mulder met 2-1 onderuit.

Net als eerder dit seizoen op Varkenoord probeerde Feyenoord Vrouwen 1 ook vrijdagavond tegen FC Twente de sterke tegenstander het voetballen onmogelijk te maken. Hier slaagde de ploeg vanaf de eerste minuut goed in, zonder zelf tot echt grote kansen te komen. Bij rust keek Feyenoord wel tegen een minimale achterstand aan, omdat Twente-spits Fenna Kalma na een half uur raak kopte uit een hoekschop.

Na de pauze was het spelbeeld grotendeels hetzelfde. FC Twente maakte het spel, Feyenoord probeerde met volop strijd wat terug te doen uit de counter. Lang bleef het minimale scoreverschil op het bord staan, tot Renate Jansen halverwege de tweede helft met de knie wist te scoren: 2-0. Ook na deze tegenslag bleef Feyenoord veel energie op het veld leggen en dat betaalde zich uit. In de blessuretijd van de tweede helft wist Pia Rijsdijk met een afgeketst schot het net te vinden. In de absolute eindfase kregen de vrouwen van Feyenoord nog een paar kansen om een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar zonder succes.

31' | 1-0 | Kalma
68' | 2-0 | Jansen
93' | 2-1 | Rijsdijk