Feyenoord Vrouwen hard onderuit in kwartfinale tegen PSV

Feyenoord Vrouwen hard onderuit in kwartfinale tegen PSV

Feyenoord Vrouwen hebben een pijnlijke avond beleefd in Eindhoven. De ploeg van Danny Mulder ging met 4-0 onderuit tegen PSV en zijn daardoor uitgeschakeld in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker.

Feyenoord Vrouwen 1 kon dinsdagavond niet beschikken over een aantal (basis)speelsters. Hierdoor was hoofdtrainer Mulder gedwongen te schuiven in zijn opstelling. Zo begon de pas zestienjarige Sarina Heijblom, speelster van de Beloften Vrouwen, centraal achterin naast Samantha van Diemen en maakte daarmee haar debuut voor Feyenoord Vrouwen 1 in een officiële wedstrijd.

Teleurstellend
Het werd een teleurstellende bekeravond voor Feyenoord Vrouwen 1, dat vanaf het eerste fluitsignaal niet in het eigen spel kwam. Na een half uur leidde dit tot de openingstreffer van de thuisploeg. Desiree van Lunteren tikte van dichtbij binnen: 1-0.

Tien minuten later verdubbelde Maruschka Waldus de score en leek Feyenoord even de weg kwijt, want vlak daarna lag de bal alweer aan de verkeerde kant in het net. Met een 3-0 achterstand zocht Feyenoord de kleedkamer op voor de rust.

Tweede helft
In de tweede helft leek Feyenoord niet alleen de schade op het scorebord te willen beperken, maar poogde het team ook nog om echt iets van de wedstrijd te maken. Tot meer dan kleine speldenprikjes voor de goal van PSV leidde dit niet, maar het tekende de strijdlust die de speelsters ook vandaag weer op de mat wisten te leggen, ondanks het zwaar teleurstellende scoreverloop. Een half uur voor tijd zette PSV-speelster Esmee Brugts met een rake trap de 4-0 eindstand op het bord. Hiermee eindigde het bekertoernooi voor Feyenoord Vrouwen 1 dit seizoen bij de kwartfinale.

Feyenoord Vrouwen hard onderuit in kwartfinale tegen PSV

Scoreverloop
28' | 1-0 | Van Lunteren
38' | 2-0 | Waldus
39' | 3-0 | Thestrup
64' | 4-0 | Brugts

Opstellingen
PSV Vrouwen: Alkemade; Rodriguez, Van den Berg, Levels, Biesmans, Van Lunteren, Brugts, Pattiwael, Thertup Bross.
Feyenoord Vrouwen: Weimar; Brandau, Van Diemen, Obispo, De Vette, Rijsdijk, Hendriks, Cobussen, Boshuizen, Van de Lavoir, Heijblom.

Wissels
PSV Vrouwen: Van Veenendaal, Basiaen, Carreras, Coolen, Strik, Rask, Kuijpers, Harrison, Koeleman, Verheijen, Martina.
Feyenoord Vrouwen: Bennik, Groenewegen, Van den Goorbergh, Duijzer, Helderman.

Lees meer over
Feyenoord Vrouwen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties