Feyenoord Vrouwen sluit eerste seizoenshelft af met overwinning

Feyenoord Vrouwen speelde donderdagavond een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen. Zonder de ontslagen trainer Danny Mulder werd er in Den Haag met 0-2 gewonnen. De Rotterdamse doelpunten werden allebei in de eerste helft gemaakt.

Na een reeks van verliespartijen en gelijke spelen was Feyenoord er in het Bingoal Stadion op gebrand om de laatste wedstrijd van het kalenderjaar positief af te sluiten. De wedstrijd, die in verband met de kwartfinale van het Nederlands elftal op het WK in Qatar op al donderdagavond werd gespeeld, werd een bijzondere.

Ondanks alle goede intenties begon Feyenoord niet overtuigend aan de wedstrijd. ADO Den Haag had in de openingsfase meer de bal, en het betere van het spel, zonder daarbij heel gevaarlijk te worden. Op het moment dat Feyenoord wat beter in de wedstrijd begon te komen was het vrijwel direct raak. Een vrije trap vlakbij de cornervlag belandde in de kluts voor het doel van ADO, en Pia Rijsdijk aarzelde niet, maar schoot de bal hard tegen de touwen: 0-1.

De stand werd voor Feyenoord voor rust zelfs nog wat comfortabeler, want vlak voor rust wist Cheyenne van den Goorbergh, weer uit een rommelige situatie voor het Haagse doel, de voorsprong te verdubbelen. Ruststand: 0-2. De tweede helft werd een erg spannende. In het begin was het weer de thuisploeg met het meeste balbezit. Dit leidde tot een aantal kansen voor de goal van De Groot, maar echt gevaarlijk kon ADO eigenlijk niet echt worden.