Feyenoord Vrouwen nog altijd ongeslagen in competitie

Feyenoord Vrouwen 1 heeft vrijdagavond ook de wedstrijd tegen Telstar Vrouwen winnend afgesloten. De Rotterdammers wonnen met 2-1 op Varkenoord dankzij doelpunten van Koopman en Van de Ven. Beide doelpunten werden in de eerste helft gescoord.

Na een flitsend begin, waarin basisdebutant Sanne Koopman haar ploeg al binnen het kwartier op 1-0 zette, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord Vrouwen 1. Zeker niet toen Zoï van de Ven na een knappe individuele actie de score in minuut 21 wist te verdubbelen.

Vlak voor rust ging het echter toch nog mis voor Feyenoord: na een rommelige situatie voor het doel van Jacintha Weimar wist Telstar de aansluitingstreffer te scoren, en de wedstrijd zo weer spannend te maken. Na rust kregen de bezoekers verrassend de overhand op het veld. Feyenoord had moeite om onder de druk uit te voetballen, en net als bij de twee eerdere wedstrijden dit seizoen werd het dus vooral zaak de voorsprong tot het eindsignaal vast te houden en dat lukte.

Door de overwinning staat de ploeg van Danny Mulder na drie wedstrijden spelen op negen punten. Feyenoord Vrouwen 1 blijft tot minimaal aanstaande zondag koploper in de Eredivisie. Dan komen de concurrenten namelijk in actie. Eerder werden Fortuna Sittard Vrouwen en Excelsior Vrouwen al verslagen in de Eredivisie. De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen VV Alkmaar Vrouwen op Varkenoord. De aftrap is zondag 16 oktober om 12:15 uur.

Opstelling
Feyenoord Vrouwen 1: Weimar; Brandau, Ypema, Van den Goorbergh, Bennink, De Graaf, Ellouzi, Koopman, Van de Ven, Verspaget, Boshuizen (C).