Feyenoord verliest ook oefenwedstrijd van Lyon

Feyenoord heeft de traditionele openingswedstrijd in De Kuip niet gewonnen. De Franse club Olympique Lyon was zondagmiddag met 2-0 te sterk voor de Rotterdammers.

De eerste helft begon Feyenoord met Geertruida centraal en Benita als rechtsback. Pedersen moet zich de komende dagen vooral focussen op de linksback positie. Feyenoord begon slap tegen Olympique Lyon. Het was warm weer en je zag aan alles dat het een oefenwedstrijd was. De 18-jarige Benita viel positief op, maar het was Lyon dat op voorsprong kwam.

Lacazette kreeg te veel ruimte van de verdediging. De spits kon uithalen en schoot binnen via de binnenkant van de paal. Bijlow was kansloos. Vlak voor rust werd het uit een corner ook nog eens 0-2. Ook nu zag het er achterin niet goed uit. Reine-Adélaïde kon uiteindelijk vrij simpel binnenschieten.

Pedersen bleef achter in de kleedkamer. De Noor raakte vlak voor rust geblesseerd. Hall was zijn vervanger. Ook Kokcu werd in de rust gewisseld. De middenvelder traint sinds kort weer volledig mee. Taabouni kwam in het veld als zijn vervanger. Het was pas na zestig minuten dat er wat leven in Feyenoord kwam. Mede door de inbreng van onder meer Alireza, Klein en Naujoks.

Het was Danilo die na ruim zestig minuten spelen de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. De Braziliaan kwam oog in oog met de doelman, maar zijn inzet kon gekeerd worden door de doelman. Met wat steun van het publiek probeerde Feyenoord nog wat terug te doen tegen Lyon. Uiteindelijk wist de ploeg van trainer Arne Slot geen vuist te maken voorin en was het aanvallend onmachtig.

Voor Feyenoord verloopt de voorbereiding alles behalve soepel. Tot nu toe werd er verloren van FC Kopenhagen, Union Saint-Gilloise en nu dus Lyon. In de drie oefenwedstrijden wist Feyenoord geen enkel doelpunt te maken. Wel werd er op trainingskamp gewonnen van RB Salzburg. Komende woensdag wacht NAC Breda op Varkenoord. Volgende week zondag is er nog een oefenwedstrijd tegen CA Osasuna en daarna begint de competitie alweer.

De huidige resultaten baren mij zorgen

Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Senesi, Benita; Aursnes, Kökcü, Toornstra; Walemark, Danilo, Dilrosun.
Olympique Lyon: Lopes; Gusto, Mendes, Lukeba, Henrique, Lepenant, Reine-Adelaide, Paqueta, Tete, Lacazette, Toko Ekambi.

Aanwinst Sebastian Szymański bleef de gehele wedstrijd op de bank.