Feyenoord toont veerkracht en pakt punt tegen PSV

Feyenoord heeft een punt weten te pakken tegen PSV. De Rotterdammers keken tegen een 0-2 achterstand aan, maar wisten de wedstrijd in de slotfase nog om te draaien. Uiteindelijk werd het door twee doelpunten van Alireza Jahanbakhsh gelijk in De Kuip.

Feyenoord heeft in aanloop een aantal tegenslagen moeten verwerken en ook op het veld kreeg de ploeg al snel een klap. Na acht minuten wist Anwar El Ghazi het net te vinden. Uitgerekend aanvoerder Orkun Kökcü, die tijdens de warming-up klachten had aan zijn bovenbeen, ging in de fout tijdens de opbouw. Via Joey Veerman en Xavi Simons kon de aanvaller van PSV profiteren door de bal laag in de hoek binnen te schuiven.

Vervolgens duurde het even voordat Feyenoord echt grote kansen wist te creëren. PSV stond georganiseerd te verdedigen. De Rotterdammers kregen pas in de extra tijd van de eerste helft enkele grote mogelijkheden. Santiago Gimenez en Igor Paixão waren dichtbij de gelijkmaker, maar de doelman van PSV bleek een sta in de weg.

Tien minuten na rust kreeg Feyenoord de kans om Walter Benítez te passeren. Quinten Timber kreeg de bal voor zijn voeten nadat de doelman een inzet van Gimenez wist te keren. De middenvelder schoot echter recht door het midden. Een half uur voor tijd kreeg PSV een rode kaart. Armando Obispo maakt een smerige overtreding op Gimenez en werd er uiteindelijk vanaf gestuurd.

Feyenoord ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg opnieuw een tegengoal te verwerken uit een counter. Thorgan Hazard, die net was ingevallen bij de Eindhovenaren, passeerde Wellenreuther met een laag schot in de hoek. Daarna leek het geloof bij Het Legioen en de spelers te verdwijnen, maar invallers Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh maakte het weer spannend. Jahanbakhsh kopte raak en was verantwoordelijk voor de 1-2.

Met aanvaller Patrik Wålemark voor verdediger David Hancko deed Feyenoord er nog alles aan om de gelijkmaker te forceren en die viel ook uiteindelijk in de blessuretijd. Jahanbakhsh wist de doelman van PSV te passeren met een goed schot van afstand. Aankomende week wacht een bekerwedstrijd tegen NEC en een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen in de Eredivisie.