Feyenoord speelt Klassieker in De Kuip gelijk

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen Ajax teleurstellend gelijkgespeeld. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft door een prachtige treffer van Igor Paixão op voorsprong. De tweede helft was Mats Wieffer verantwoordelijk voor een eigen doelpunt. De Klassieker eindigde daardoor in een 1-1 eindstand.

Feyenoord begon aan de wedstrijd zoals vooraf werd verwacht. De Rotterdamse club speelde vol op de aanval en probeerde de verdediging van Ajax onder druk te zetten en in de opbouw te storen. Dat leverde niet echt hele grote mogelijkheden op. Het was Igor Paixão die in de eerste helft de ban brak voor Feyenoord. Steven Berghuis was even daarvoor verantwoordelijk voor balverlies en de Braziliaan kon vervolgens heerlijk raak schieten.

De tweede helft verzuimde Feyenoord een aantal keer te profiteren van het balverlies van Ajax. De Amsterdammers hadden veel moeite met de opbouw van achteruit. Mede door het inbrengen van Steven Bergwijn kantelde de wedstrijd een beetje. Uitgerekend een eigen doelpunt van de uitstekend spelende Mats Wieffer levert een treffer voor Ajax op.

Met het inbrengen van Quinten Timber, Oussama Idrissi, Santiago Gimenez en Javairo Dilrosun probeerde Feyenoord nog een doelpunt te forceren, maar echt grote mogelijkheden kwamen er niet meer. Door het gelijkspel blijft het gat met Ajax vijf punten, maar verzuimde Feyenoord vooral om de voorsprong te vergroten naar acht punten.